Solberg 1-5 Stabæk

Vi møtte Stabæk en tirsdag kveld på Solbergbanen under fine forhold. Etter 9-2 tap på Plassen tidligere i sesongen var jentene klare for å revansjere sesongens største tap. Store deler av første omgang er mye frem og tilbake med Stabæk som det førende laget. Det er også Stabæk som får hull på byllen først etter et uheldig balltap på egen banehalvdel av Solberg. Stabæk får kommet igjennom sentralt i vårt forsvar, med Cerine Ludvigsen Moen tett i hælene. Beate Bjølgerud Nygaard får unna et skudd som Selin Sucu Klem må gi retur på, og dessverre for oss dukker Ingebjørg Kvaal-Knutsen opp på returen og setter den kontant i mål. 0-1 etter 35 minutter spilt, og omgangen ebber ut i samme resultat.

I andre omgang starter vi friskt og er farlig frempå på et innlegg mot Susanne Skyttern Agdestein, men keeper redder på strek. I situasjonen etterpå er Stabæk oppe å skaffer seg en corner. Helle Berntsen-Lillejord er frampå å skyter på corneren, men den blir reddet på strek. Solberg prøver å avklarere ballen, men får den ikke ut fra eget felt. Da er nok en gang Kvaal-Knutsen frempå å vipper ballen i lengste og det står 0-2 til Stabæk. Etter 58 minutter har Solberg nok et farlig innlegg der Stabæk sin keeper Hanne L´Orsa forsøker å plukke ballen, men mister den. Mathilde Gommerud får tak i ballen og føser den på mål, men den blir reddet på streken av en Stabæk spiller og ballen går ut til corner. En redusering ligger i luften nå. Dessverre for oss får Stabæk en straffe som de omsetter i mål ved Martine Dølen Holm og det står 0-3 til Stabæk.

Etter 71 minutter spilt er Susanne Skyttern Agdestein nok en gang farlig frempå med en styring på et innlegg, men som tidligere blir den reddet på streken og Solberg blir nektet en utligning. Etter 76 minutter lyktes vi endelig med å få hull på byllen, da Susanne Skyttern Agdestein skyter på volley etter et innlegg. Ballen går i nettaket og er utagbart for Stabæk sin keeper. Dette må jo være en kandidat til årets mål i Dameserien. 1-3 er da stillingen da det står igjen ca 15 minutter. Dessverre svarer Stabæk allerede etter få minutter etter vår scoring med et flott mål. Norheim drar opp i midten og setter Vibeke Tonning opp for skudd i vinkel på vår venstre side. Den sitter i nettet bak en sjanseløs keeper. Stabæk setter spikern i kista fem minutter på overtid med en scoring på frislag fra 30 meter fra Martine Dølen Holm til 1-5.

Stabæk var effektive og gode i dag, men vi slet med å få uttelling på våre sjanser. Vi takker for en velspilt kamp og ønsker Stabæk lykke til videre i sesongen.

SOLBERG – STABÆK 1-5 (0-1)
0-1: Ingebjørg Kvaal-Knutsen
0-2: Ingebjørg Kvaal-Knutsen
0-3: Martine Døhlen Holm
1-3: Susanne Agdestein (Helene Skaret)
1-4: Vibeke Tonning (Lise Munch Nordheim)
1-5: Martine Døhlen Holm (Beate Nygaard)