Solberg 1-6 Drammen

Endelig var det klart for kamp i oppholdsvær og det i et lokaloppgjør mot Drammen som var utrolig viktig med tanke på plasseringene før sluttspillet. Solberg slo Drammen 6-4 i sesongens første kamp på Marienlyst. Solberg hadde Kristian Hagen, Emil Gulbrandsen og Eirik Lunden ute med sykdom og stilte med 5 juniorer til dagens match. Thomas Moen tok Gulbrandsens plass som half på høyresiden. Drammen begynte klart best og virket aggressive og tente fra start. De presset Solberg høyt i banen og tok kommandoen i kampen. Etter 5 minutter fikk de uttelling da Marius Mørch Andersen fikk litt for mye spillerom og satte 0-1 via Hermann Eriksen, en retningsforandring som satte Ole Tobias Fevang ut av spill. Drammen fortsatte å styre kampen i medvinden mot et tamt Solberg-lag. Etter 16 minutter økte Even Thiseth ledelsen for Drammen med et skudd i høyrevinkel.

Martin Bjerkeset misser alene med keeper

Solberg kom litt mer med i kampen utover i omgangen og skapte noen feite sjanser uten å spille noe særlig bra. Både Martin Bjerkeset, Sondre Kristoffersen og Christopher Nålby misset alene med Oliver Hereta i Drammens mål som forøvrig gjorde en kjempematch mellom stolpene. I stedet var det Drammen som skulle øke til 3-0, og igjen var det Thiseth som var frempå. Mathias Farnes gjorde et flott forarbeid før han sendte Thiseth i gjennom alene med Fevang. Helt på tampen fikk Solberg endelig hull på byllen da en klarering fra Drammen traff Nålby som ble helt fri med Hereta. Nålby prøvde å dra seg forbi Hereta, men ballen spratt vekk fra kølla til Nålby og inn i mål. Hell i uhell der for Nålby.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-3 til Drammen i en omgang der Drammen var klart bedre og ledet fortjent til pause.

“Drammen var mer på og vant flere dueller enn oss”

Hermann Eriksen

Christopher Nålby reduserer til 1-3

Drammen rivstartet 2. omgang og fikk ballen i mål allerede etter 30 sekunder ved Thiseth, men målet ble annullert etter en høy kølle. Starten på 2. omgang var rotete med mye balltap fra begge lag. Etter ca 10 minutter fikk Sondre Kristoffersen en enorm mulighet til å redusere for Solberg alene med Hereta, men igjen gikk Hereta seirende ut av den duellen. I stedet kontret Drammen og satte 4-1 da Fevang slapp retur på et skudd fra Didrik Land og Andreas Sletta kunne enkelt sette inn returen. I stedet for 2-3 sto det plutselig 1-4 og her gikk mye av luften ut av kampen. Like etter kommer også 1-5 da Mathias Farnes får kanontreff på en corner fra venstre og ballen smalt i nettaket bak Fevang.

Drammen overlister Fevang

Solberg skapte flere farligheter også i siste halvdel i 2. omgang, men både stolper og Hereta sto i veien. Drammen reddet også flere cornere på streken mot slutten av kampen. Etter 80 minutter fikk Thiseth sitt hattrick da han ble vakkert spilt fri av Marius Mørch Andersen. Thiseth satte ballen i motsatt hjørne alene med Fevang og fastsatte sluttresultatet til 1-6.

Drammen vant kampen fortjent og virket veldig aggressive og jobbet enormt i defensiven gjennom hele kampen. Solberg virket tynne, spesielt fremover. Allikevel skapte laget mange store sjanser, men det var mer tilfeldigheter og feil av Drammen enn at Solberg skapte sjansene via godt spill. Oliver Hereta sto glimrende i målet til Drammen og reddet flere ganger da Solberg-spillerne var helt alene med han.

Nå venter Ullevål borte på Bergbanen førstkommende søndag kl 18:00.