Rapport:
Solberg 10-4 Mjøndalen

Endelig var det klart for seriestart i Eliteserien og som vanlig var det erkerivalen Mjøndalen som var motstander på hjemmebane. Solberg satte gassen i bånn fra start og presset Mjøndalen høyt i banen. Allerede etter 3 minutter fikk Solberg en corner fra venstre som Emil Gulbrandsen dunket i nettaket til 1-0. Like etter startet Sondre Kristoffersen sitt show for kvelden da han la på til 2-0 alene med keeper etter flott forarbeid fra Christopher Nålby. Kristoffersen fullførte Solbergs knockout-start etter 9 minutter da han driblet av det meste av Mjøndalen-spillere før han dunket inn 3-0 fra spiss vinkel. En fantastisk scoring av Solberg-spissen og en drømmestart for hjemmelaget.

Solberg fortsatte det gode spillet mot et tafatt Mjøndalen-lag og skapte sjanser på løpende bånd. Etter 16 minutter satte Gulbrandsen sitt andre til 4-0, også denne gangen etter en corner fra venstre. Mjøndalen kom noe inn i kampen etter Solbergs start og fikk også inn en redusering etter 21 minutter. Eirik Andersen fant Andrej Anufrienko med et løft og Anufrienko satte sikkert ballen i mål alene med Ole Tobias Fevang. Mjøndalen fikk først og fremst orden på det defensive spillet etter en marerittstart og holdt Solberg unna de største sjansene. Mot slutten av omgangen åpnet det seg opp igjen og Solberg satte to kjappe scoringer. Først serverte Martin Bjerkeset ballen på et sølvfat til Nålby som hadde en enkel jobb med å sette 5-1. Like etter satte Kristoffersen sitt hattrick med en kunstscoring da han liggende i lufta satte ballen forbi Pete Pättiniemi i Mjøndalens mål. Lagene gikk til pause på stillingen 6-1, noe som var helt greit ut i fra spill og sjanser.

Emil Gulbrandsen satte to cornere i 1. omgang

Solberg sjokkåpnet i 2. omgang og det var Kristoffersen igjen som var i hovedrollen. Et langt flipp fra Gulbrandsen så ut til å være hakket for langt for Kristoffersen, men med et fantastisk nedtak og påfølgende avslutning som satt i nettaket økte han til 7-1 for Solberg. Et helt fantastisk bandymål i verdensklasse. Og Kristoffersen fortsatte storspillet da han etter en times spill fant Nålby med en nydelig pasning. Nålby dro seg fri og satte 8-1 for hjemmelaget. Like etter fikk Mjøndalen tildelt straffe, men Tor Erling Tveter satte straffen midt på Fevang. I stedet økte duoen Nålby/Kristoffersen til 9-1 for Solberg like etter. Kristoffersen fant Nålby med en fantastisk pasning og Nålby satte sitt hattrick.

“Dette var en bra start, både for meg og for laget”

Sondre Kristoffersen

Christopher Nålby jubler for scoring

Så stakk Mjøndalen frem og reduserte to ganger på kort tid. Først satte Bendik Sørensen 9-2 på corner før Alexander Serov serverte ballen til Anufrienko som enkelt satte 9-3 alene med Fevang. Så var det Solbergs tur til å få straffe og denne satte Kristoffersen sikkert til 10-3 og gjorde dermed sitt 5. mål for kvelden. Helt på tampen reduserte Tveter for Mjøndalen på en corner og fastsatte sluttresultatet til 10-4.

En sikker seier for hjemmelaget som dominerte stort gjennom hele kampen og seieren kunne vært større. Sondre Kristoffersen ble kåret til banens beste spiller. Nå venter Røa på bortebane førstkommende onsdag.

“Det er veldig mye vi kan bygge videre på etter denne kampen”