Rapport:
Solberg 10-4 ØHIL

Søndag kveld kom jumboen Øvrevoll/Hosle på besøk til Solbergbanen. Mats Andre Fridlund fikk sjansen i mål, ellers var laget likt som i Sarpsborg sist kamp. Snøen lavet ned over Solbergbanen og det ble vanskelige forhold i kveldens kamp. Solberg tok tak i taktpinnen fra start og radet opp målsjanser de første minuttene, men både forsvarsspillere og Simen Clausen i målet til ØHIL sto i veien for en tidlig hjemmescoring. I stedet var det ØHIL som tok ledelsen da Jonathan Saraby gjorde alt på egenhånd før han scoret alene med Fridlund. Etter 12 minutter fikk hjemmelaget endelig uttelling og det var Eirik Bø Johnsen som gjorde det meste selv før han skjøt ballen i mål fra 15 meter. Noen minutter senere sendte Christopher Nålby Solberg i ledelsen etter en vakker pasning fra Martin Bjerkeset. Nålby var sikkerheten selv alene med Clausen. I siste halvdel av 1. omgang ble forholdene veldig vanskelige og det ble mange merkelige situasjoner ute på banen.

Eirik Bø Johnsen satte Solbergs første

Etter en halvtime økte Nålby til 3-1 etter forarbeid fra Kristian Hagen. Solberg styrte det meste og radet opp målsjanser og cornere. De siste minuttene av 1. omgang ble en parodi på bandy med mer snømåking enn bandy. Lagene gikk til pause på stillingen 3-1 til Solberg.

“Jeg fikk mange bra baller å jobbe med”

Christopher Nålby

Christopher Nålby var het og gjorde 8 poeng i kveld

Solberg åpnet best i 2. omgang og økte til 4-1 allerede etter 1 minutt da Nålby fikk bra treff på et langskudd. Så kom det 5 minutter med en vanvittig opphenting fra bortelaget. Først reduserte Johan Akselsen til 4-2 etter litt om og men inne i straffefeltet. Så satte Henrik Brune en straffe til 4-3 like etterpå. Og ikke nok med det så utlignet også ØHIL like etterpå da et innslag fra egen banehalvdel fra Saraby letet seg inn i mål. Plutselig sto det 4-4 i en kamp der hjemmelaget hadde dominert fullstendig.

“Det ble stor forskjell på lagene da snøen lettet”

Robert Arnesen

Solberg feirer Emil Gulbrandsens cornermål

Så valgte dommerne å blåse av halvveis i 2. omgang for måking. Snøværet minsket kraftig i denne perioden og de siste 22 minuttene ble det helt ok forhold. Da viste også kvalitetsforskjellen seg bedre og Solberg dro i fra i målprotokollen. Først økte Nålby til 6-4 etter nydelig samspill med Erik Fjeldheim. Så satte Emil Gulbrandsen en corner fra venstre til 7-4. De siste minuttene rant målene inn og 8-4 var en lekkerbisken. Sondre Kristoffersen tok ned en langball og dunket ballen inn på bakerste stolpe der Nålby enkelt kunne støte ballen inn i mål. 9-4 kom like etterpå da Nålby kom rundt på kanten og fant Even Gamst foran mål. På overtid satte Nålby sin 6. scoring da han ble lekkert flippet i gjennom av Eirik Solberg og fastsatte sluttresultatet til 10-4.

Alt i alt en litt merkelig match der Solberg radet opp sjanser og cornere, men ØHIL bet seg fast i matchen med god effektivitet og en god sisteskanse så lenge forholdene var utfordrende. Da isen ble ok dro hjemmelaget i fra og vant til slutt komfortabelt. Christopher Nålby ble dagens Solberg-gutt med 6 scoringer og 2 målgivende. Nå venter en landslagspause før neste kamp som er mot Høvik på Høvikbanen om halvannen uke.

SOLBERG – ØHIL 10-4 (3-1)
0-1: Jonathan Oskar Saraby (Thomas Bang Johansen)
1-1: Eirik Bø Johnsen (Mats André Fridlund)
2-1: Christopher Nålby (Martin Bjerkeset)
3-1: Christopher Nålby (Kristian Hagen)
4-1: Christopher Nålby (Sondre Kristoffersen)
4-2: Johan Akselsen
4-3: Henrik Wilhelm Brune