Rapport:
Solberg 10-5 Røa

Solberg tok i mot nyopprykkede Røa på hjemmebane søndag kveld med samme tropp som i fredagens kamp mot Stabæk. Været var heller ikke denne gangen på godsiden med regn og varmt vær. Solberg åpnet forrykende og radet opp sjanser i starten av kampen. Allerede etter 2 minutter sendte Sondre Kristoffersen hjemmelaget i føringen alene med keeper etter et perfekt løft fra Øyvind Bø Johnsen. Ledelsen holdt ikke lenge for like etterpå scorte og utlignet Røa på sin første sjanse. Solberg-forsvaret misset på en ball som gjorde at Kristian Maryashin kom helt fri og han gjorde ingen feil alene med Ole Tobias Fevang. Målene kom tett i 1. omgang og etter 10 minutter sendte Kristoffersen Solberg i føringen igjen med en fantastisk avslutning i lengste hjørne etter forarbeid av Thomas Moen. Like etter var Kristoffersen farlig frempå igjen og fullførte sitt hattrick og sendte Solberg opp i 3-1. Røa ga seg imidlertid ikke og reduserte igjen noen minutter senere. Solberg fikk ikke klarert ballen og Iskander Nugmanov plukket opp ballen og fikk ganske enkelt gå forbi noen Solberg-forsvarere før han satte ballen i mål bak Fevang. Veldig passivt forsvarsspill fra Solberg.

Sondre Kristoffersen med hattrick i 1. omgang

Solberg skapte veldig mange sjanser på løft bak Røas forsvar i hele kampen og det var slik neste mål for Solberg skulle komme. Eirik Bø Johnsen fant Kristoffersen med et bra løft og uselvisk spilte Kristoffersen ballen inn til Christopher Nålby som hadde en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål til 4-2. Solberg fortsatte med sitt tvilsomme forsvarsspill og Nugmanov satte sitt andre for kvelden på en corner fra venstre like etterpå og reduserte til 4-3. Rett før pause økte Eirik Solberg til 5-3 på et skudd nede i hjørnet etter litt frem og tilbake inne i Røas straffefelt. En veldig rotete 1. omgang der kampen bølget frem og tilbake med dårlig forsvarsspill fra begge lag.

“Vi er litt ufokuserte i 1. omgang og slipper inn litt enkle mål”

Sondre Kristoffersen

Solberg jubler for en av scoringene før pause

2. omgang startet som den første med scoring til Solberg. Allerede etter 1 minutt fikk Øyvind Bø Johnsen bra treff på corner og sendte Solberg opp i 6-3. Solberg spilte med mer tålmodighet i denne omgangen og fikk mer kontroll på kampen. Det tok allikevel 20 minuttet før neste mål kom. Eirik Bø Johnsen fant Christopher Nålby ute på høyrekanten og Nålby dro seg fint rundt den siste Røa-forsvareren før han banket ballen høyt i mål bak Wisting i Røas mål. Så var det klart for show fra toppscorer Kristoffersen igjen. Han satte 8-3 på en kontant avslutning på halvvolley etter fint forarbeid av Martin Bjerkeset etter 75 minutter. 5 minutter senere fikk Herman Nordby drømmetreff fra langt hold og ballen satt limt oppe i krysset bak Fevang i Solbergs mål og dermed var stillingen 8-4 til hjemmelaget. Så satte Kristoffersen sitt 5. og 6. mål for kvelden mot tampen av omgangen. Først ble han servert en lang ball fra Emil Gulbrandsen som Røas forsvar bare slapp i gjennom og Kristoffersen dunket inn 9-4 fra kloss hold. Like etter fikk han et langt utkast fra Fevang som han sikkert satte i mål alene med Wisting. Helt på tampen fikk Røa tildømt en straffe som Mikkel Hæger satte sikkert i mål og fastsatte sluttresultatet til 10-5.

Øyvind Bø Johnsen satt 6-3 på corner

Det ble en merkelig kamp på Solbergbanen i kveld. Været gjorde sitt til at spillet ble vanskeligere og Solberg fikk ikke helt kontroll på kampen som de ville i 1. omgang. Forsvarsspillet ble passivt og Røa kom relativt enkelt til gode målsjanser. Laget kontrollerte 2. omgang på en annen måte med mer tålmodighet og ballinnehav og det ble langt mellom Røas sjanser. Sondre Kristoffersen var kampens store spiller med 6 mål og 1 assist og ble fortjent kåret til dagens Solberg-gutt. Kristoffersen er nå toppscorer i Eliteserien med 35 mål på 12 kamper.

Nå venter Drammen på hjemmebane førstkommende onsdag kl 19:00.

“Solberg var bedre enn oss i dag og vant fortjent”