Rapport:
Solberg 3-3 Sarpsborg

Solberg tok i mot serieleder Sarpsborg onsdag kveld og endelig har vinterværet kommet. 5-6 minusgrader og opphold skapte en fin ramme rundt kampen. Eirik Bø Johnsen var tilbake i laget etter å ha hvilt sist, det samme var Eirik Lunden. Kampen begynte med at lagene kjente på hverandre med Solberg som hadde mest ball. Solberg får også den første sjansen da Sondre Kristoffersen får en bra skuddmulighet til venstre, men Sarpsborg keeper Robin Eliason reddet til corner. Like etter får Artur Sysoev på et brukbart treff fra langt hold som Ole Tobias Fevang må gjøre en beinparade på. Etter ca 15 minutter kobler Solberg et ordentlig grep om kampen og skaper noen enorme muligheter. Først får Kristoffersen stå alene foran Eliason, men avslutningen på halvvolley går i skinnene på den svenske keeperen. Like etter blir Martin Bjerkeset lekkert spilt fri av Kristian Hagen, men avslutningen går i tverrliggeren. Og ikke nok med det, minuttet senere kom Hagen rundt på høyre og spilte inn til en helt fri Christopher Nålby, men Eliason reddet igjen. Eliason holdt virkelig Sarpsborg inne i kampen. Etter 27 minutter blir Kristoffersen fri på et løft fra Emil Gulbrandsen og i det han skal runde siste forsvarer kolliderer han med Eliason. Dommerne blåser for straffe, noe som som ut som en redning fra Eliason og således billig. Kristoffersen tar straffeslaget selv, men Eliason er i det umulige hjørnet og parerer med skøyta. Sarpsborg skaper en enorm mulighet i 1. omgang da Philip Jacobsen får stå helt alene foran mål etter en retur, men avslutningen på tennis går over. Dermed ebber 1. omgang ut med 0-0 der Solberg burde hatt både 3 og 4 scoringer, men både svake avslutninger og en enorm Robin Eliason i Sarpsborgs mål hindret det.

Sondre Kristoffersen setter 2-2

Sarpsborg begynte 2. omgang best og gikk opp i ledelsen 1-0 da Magnus Bratland fikk bra treff fra 17-18 meter og ballen gikk helt oppe i krysset bak Fevang. Men gleden ble kortvarig da Solberg utlignet i angrepet etterpå. Emil Gulbrandsen fant Martin Bjerkeset med et bra løft og Bjerkeset rundet Sarpsborgs kaptein Emil Øby Olsen og satte ballen enkelt i mål alene med Eliason. Solberg fortsatte å styre kampen mot et lavtliggende Sarpsborg som prøvde å tette igjen bakover og satse på kontringer. Og det var på en slik kontring Sarpsborg gikk opp i ledelsen igjen. Christer Lystad fikk mye is på midten og dro seg rundt på høyrekanten før han satte ballen i lengste hjørnet bak Fevang og dermed var Sarpsborg oppe i 2-1. Men igjen kunne ikke bortelaget glede seg lenge over ledelsen. Nok et løft fra Gulbrandsen fant denne gangen Kristoffersen i bakrommet og Kristoffersen fikk endelig hull på Eliason og kunne utligne til 2-2. Solberg presset Sarpsborg tilbake i banen, og bortelaget måtte stadig bare slå ballen unna for å få pusterom.

Etter 83 minutter kom belønningen for hjemmelaget. Kristoffersen kom rundt på venstrekanten og spilte ballen knallhardt inn etter isen. Der dukket Erik Fjeldheim opp og sendte Solberg i ledelsen for første gangen i kampen. Sarpsborg ga seg ikke og fikk inn en utligning etter 88 minutter da Kim Andre Karlsen fikk stå helt alene inne i feltet på et frislag fra Anders Olsson. Karlsen lot seg ikke be to ganger og banket ballen i mål bak Fevang. Solberg kjempet febrilsk for en avgjørende scoring mot slutten, men kampen ble stykket opp av masse utvisninger på tampen da temperaturen ble litt for høy for begge lag. Dermed ebbet kampen ut med 3-3 i en kamp der Solberg både kunne og burde vunnet med flere mål. Sarpsborgs Robin Eliason sto en knallkamp og reddet poenget for bortelaget. Emil Gulbrandsen ble kåret til dagens beste Solberg-spiller.

Nå venter bortekamp og lokaloppgjør mot Mjøndalen på fredag kl 19:00 på Vassenga.

Erik Fjeldheim satte 3-2 for Solberg

SOLBERG – SARPSBORG 3-3 (0-0)
0-1: Magnus Bratland (Ilya Sysoev)
1-1: Martin Bjerkeset (Emil Gulbrandsen)
1-2: Christer Lystad (Emil Øby Olsen)
2-2: Sondre Kristoffersen (Emil Gulbrandsen)
3-2: Erik Fjeldheim (Sondre Kristoffersen)
3-3: Kim Andre Karlsen (Anders Olsson)