Solberg 3-3 Ullevål

Søndag kveld var det Ullevål som var på besøk på Solbergbanen. Kristian Hagen og Eirik Lunden var tilbake i laget fra sist kamp mot Drammen. En blanding av snø og regn gjorde spilleforholdene vanskelige på Solbergbanen i kveld. Dette gjorde til at kvaliteten på bandyen sank betraktelig og det ble mye kamp og dueller. Solberg kom best i gang og etter noen halvsjanser kunne Emil Gulbrandsen gi hjemmelaget ledelsen etter ca 10 minutter. Gulbrandsen kom rundt på høyrekanten og etter en retur fikk han åpent mål og kunne enkelt sende Solberg opp i 1-0. Gleden ble kortvarig for allerede få minutter senere kom utligningen fra Ullevål. En lekker lyre fra Timian Strømdahl Fossli fristilte Jonas Tjomsland som elegant trikset seg frem og satte ballen i mål bak Ole Tobias Fevang i Solbergs mål til 1-1. Et vakkert bandymål av bortelaget.

Emil Gulbrandsen satte Solbergs første

Ullevål tok over mer og mer jo lengre omgangen gikk og skapte flere farligheter og cornere mot et passivt Solberg-lag. Det var også fortjent da Jesper Bergersen fikk kanontreff på en corner fra høyre etter 39 minutter. Ballen satt i nettaket og Ullevål gikk opp i ledelsen for første gangen i kampen. Ole Tobias Fevang sto godt i andre halvdel av 1. omgang og hindret Ullevåls angrepsspillere gang på gang. Litt mot spillets gang svarte Solberg rett før pause. Sondre Kristoffersen dro i gang en kontring og da alle trodde han skulle skyte fintet han skudd og sendte en pasning rett til Erik Fjeldheim som ble helt fri og satte 2-2 alene med Brage Lae i bortelagets mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-2 i en omgang hvor Ullevål var best.

“Vi slapp med skrekken i 1. omgang”

Robert Arnesen

Ole Tobias Fevang gjorde nok en god kamp

Det første kvarteret av 2. omgang er jevnspilt og begge lag kom til målsjanser, men hadde to gode keepere i Fevang og Lae. Etter 62 minutter fikk Ullevål tildelt straffe etter at Brage Falch Milde ble hindret alene med Fevang. Straffen skjøt Jesper Gadderud utenfor. Etter dette tok Solberg kraftig over og radet opp målsjanser. En blanding av dårlige avslutninger og en god Lae i Ullevåls mål hindret hjemmelaget i ta ledelsen lenge. Men etter 83 minutter kom endelig målet som hjemmepublikummet hadde ventet på. Og for en scoring det var. Ett flipp inn i feltet fra Kristian Hagen ble møtt av Sondre Kristoffersen som hoppende i lufta sendte kula i nettet på hel volley. En fantastisk scoring av Solbergs toppscorer. I det seieren så ut til å havne hos hjemmelaget utlignet Ullevål helt på tampen på en corner fra høyre gjennom Falch Milde. 4 minutter på overtid fikk Solberg en bra mulighet til å avgjøre på et frislag i god posisjon, men Lae leverte en god redning på forsøket fra Eirik Solberg. Dermed endte det med poengdeling på Solbergbanen.

Lagene hadde hver sin omgang og det var forsåvidt greit at det endte 3-3. Sondre Kristoffersen ble kåret til Solbergs beste spiller. Nå venter en landslagspause før neste kamp som er hjemme mot Stabæk onsdag 20.12 kl 19:00.