Solberg 3-5 Finspång

Solberg endte på 3. plass i gruppa og fikk dermed møte Finspång i kampen om 5. plass i turneringen. Arne Martin Sørlie gikk ut av troppen og inn kom Henrik Kristoffersen og Magnus Hansen. Ole Tobias Fevang var tilbake mellom stolpene for Solberg.

Finspång fikk kampens første sjanse etter en corner der ballen danset på mållinjen. Etter 11 minutter fikk Sondre Kristoffersen en kjempesjanse rett foran mål, men avslutningen gikk utenfor. Like etter tok Finspång ledelsen 1-0 på et langskudd fra Joakim Bonnevier. Etter 14 minutter fikk Kristoffersen en bra skuddmulighet fra venstre, men Arvid Strömberg gjorde en bra redning ut til corner. Corneren ble resultatløs. Solberg har mest ball og styrte spillet i 1. omgang, men Finspång lå tette og fine bakover og ga bort lite rom. Etter 25 minutter kom utligningen da Eirik Bø Johnsen fikk kanontreff fra langt hold og ballen føk inn i lengste hjørne. Like etter kom Solberg på ett nytt angrep og etter fantastisk spill kunne Bø Johnsen sette sitt andre etter nydelig forarbeid av Kristian Hagen. Dermed var kampen snudd på 1 minutt. Etter 27 minutter var Finspång farlig frempå, men Fevang gjorde en kanonredning og avverget scoring. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til Solberg.

Solberg byttet keeper i pausen og inn kom Mats Andre Fridlund. Etter 2 minutter av 2. omgang fikk Finspång en bra mulighet etter rot i Solbergs forsvar, men Mats Andre Fridlund reddet ut til corner. Det ble en veldig rotete start på omgangen, der ingen av lagene klarte å etablere noe særlig spill. Etter 40 minutter fikk Finspång straffe etter et bra angrep og denne satte Bonnevier kontant i mål og gjorde dermed sitt andre mål i matchen. Like etter fikk Finspång en ny mulighet der de fikk avsluttet flere ganger, men ballen ville ikke inn i mål.  De skulle allikevel ta ledelsen etter 44 minutter da Bonnevier gjorde sitt hattrick på en corner fra venstre og dermed 3-2 til Finspång. Etter 53 minutter økte Simon Karlsson ledelsen for Finspång til 4-2 etter en lang lyre fra Mårten Pousette. Etter 57 minutter kom 5-2 etter en corner ved Tim Johansson som fikk et kanontreff og ballen føk opp i nettaket. Solberg gjorde en veldig dårlig 2. omgang og ga bort alt iniativ til Finspång. Solberg gikk rett i angrep etter målet og Christopher Nålby reduserte til 5-3 etter forarbeid av Emil Gulbrandsen. Dette ble også sluttresultatet.

Dermed ble Solberg nr 6 i cupen etter å ha spilt bra i perioder, men også svakere i perioder. Uansett er det bra trening frem mot seriestart.

SOLBERG – FINSPÅNG 3-5 (2-1)
0-1: Joakim Bonnevier
1-1: Eirik Bø Johnsen (Emil Gulbrandsen)
2-1: Eirik Bø Johnsen (Kristian Hagen)
2-2: Joakim Bonnevier
2-3: Joakim Bonnevier (Albin Rönnqvist)
2-4: Simon Karlsson (Mårten Pousette)
2-5: Tim Johansson (Albin Rönnqvist)
3-5: Christopher Nålby (Emil Gulbrandsen)