Rapport: Solberg 3-5 JPS

Søndag morgen møttes Solberg og JPS i den siste matchen i Kosa Cup i Rättvik og Solberg stilte med samme lag som i gårsdagens kveldskamp mot Ullevål. JPS begynte best og tok ledelsen allerede etter 2 minutter. Etter litt tilfeldigheter inne i feltet fikk Jarno Tronen servert ballen på et sølvfat og dunket den opp i nettaket bak Stian Østvold. Solberg svarte umiddelbart da Sondre Kristoffersen fikk kanontreff fra langt hold og ballen smalt i krysset bak Kalle Lampinen i JPS sitt mål. Kristoffersen fikk ballen etter fint forarbeid av Sondre Steiner. Solberg fortsatte å kjøre på og økte til 2-1 gjennom Martin Bjerkeset etter fint forarbeid av Eirik Lunden. Lunden kom rundt på venstrekanten og fant Bjerkeset alene foran mål. Like før pause økte Kristoffersen til 3-1 på et skudd lavt i hjørnet.

Sondre Kristoffersen med 2 scoringer i 1. omgang

2. omgang bar preg av sliten kropper og hoder, og det var JPS som taklet dette best. Tuuka Ässamäki både reduserte og utlignet før det var spilt 5 minutter i 2. omgang. Det siste målet en kanonkule i nettaket uten sjanse for Østvold. Med 5 minutter igjen av kampen får JPS en utvisning, men i stedet for at Solberg skulle utnytte overtallet var det JPS som avgjorde kampen med to sene scoringer. Først gjennom Nikke Tukhanen på et langskudd før Ässamäki satte sitt tredje etter et nydelig utkast fra Lampinen.

Dermed endte Solberg på 6. plass i turneringen der mange av de unge fikk rikelig med spilletid og gjorde det bra. Nå venter Stabæk i Supercupfinalen onsdag 9. november.

SOLBERG – JPS 3-5 (3-1)
0-1: Jarno Eronen (Lasse Tammilehto)
1-1: Sondre Kristoffersen (Sondre Steiner)
2-1: Martin Bjerkeset (Eirik Lunden)
3-1: Sondre Kristoffersen (Christopher Nålby)
3-2: Tukka Ässamäki
3-3: Tukka Ässamäki
3-4: Nikke Tukhanen (Tukka Ässamäki)