Solberg 3-5 Sarpsborg

Fredag kveld og bandypub med Sarpsborg som motstander borget for en fin kveld på Solbergbanen. Ett Sarpsborg-lag som nesten var pisket til å vinne etter en tøff start på Eliteserien. Og det var bortelaget som begynte best. Ole Tobias Fevang i Solberg-målet ga en retur som Samuel Baatz var først fremme på og kunne sende bortelaget i føringen allerede etter 3 minutter. Solberg gjorde en del feil med ball på egen halvdel som holdt på å straffe seg flere ganger. Solberg førte spillet mot et Sarpsborg som lå tette defensivt og satset på kontringer. Litt etter litt begynte Solberg å komme til sjanser og etter 14 minutter kom utligningen. Kristian Hagen satte ballen ut på Christopher Nålby som lekkert dro seg forbi flere Sarpsborg-spillere før han rundet Robin Eliason og enkelt kunne utligne til 1-1.

5 minutter senere gikk bortelaget opp i ledelsen igjen. Iver Dilling kom seg rundt på høyrekanten og fant en umarkert Mathias Nilsen foran mål. Nilsen hadde en enkel oppgave med å sende Sarpsborg opp i 2-1 på åpent mål. Ledelsen skulle dog ikke vare lenge. Like etter kom Sondre Kristoffersen rundt på venstrekanten og fant Eirik Bø Johnsen inne i feltet. Bø Johnsen fikk bra treff og utligningen var et faktum.

Eirik Bø Johnsen utlignet til 2-2 på et knallskudd

Målene kom tett nå og allerede 3 minutter senere var Solberg i føringen for første gangen i kampen. Bø Johnsen dro seg rundt på venstrekanten og etter mye om og men inne i feltet kunne Eirik Solberg sende hjemmelaget i føringen med en frekk avslutning bak ryggen. I siste del av omgangen skjedde det lite. En sterk vind gjorde forholdene noe vanskelig og det ble mye rare balltap og pasninger fra begge lag. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 3-2 til Solberg.

“Vi styrer matchen i 1. omgang”

Robert Arnesen

Christopher Nålby satte lekkert 1-1

2. omgang ble enda svakere rent kvalitetsmessig i form av mye balltap og rare valg fra begge lag. Vinden og isen skal ha noe av skylden, men langt fra alt. Begge lag hadde sine sjanser, men det så lenge ut som det gikk mot en hjemmeseier på Solbergbanen. Når det gjensto 7 minutter av kampen våknet bortelaget til de grader. Først utlignert Artur Sysoev med et smart skudd som overlistet Ole Tobias Fevang. Minuttet senere sendte Samuel Baatz Sarpsborg i føringen med 4-3 etter passivt forsvarsspill fra Solberg. Og like etter fastsatte Ole Braathe sluttresultatet til 3-5 da han fikk kanontreff fra 15 meter.

Dette var en kamp som Solberg ga bort på slutten med flere balltap og rare valg. Sarpsborg tok mer og mer over utover i 2. omgang og snudde kampen helt på tampen. Nå venter Øvrevoll/Hosle på bortebane på søndag kl 16:00.