Solberg 4-3 Ready

Etter tap i første runde i kvartfinaleserien ble runde nr 2 spilt på Solbergbanen fredag kveld. Solberg stilte nesten med samme mannskap som sist, Stian Østvold kom inn for Mats Andre Fridlund som reservekeeper. Det regnet før kampstart, men forholdene ble ok ut i fra forutsetningene. Solberg sjokkåpnet og satte 1-0 allerede etter to minutter. Eirik Bø Johnsen banket ett innslag inn foran mål og Eirik Solberg styrte ballen vakkert i motsatt kryss, helt utagbart for Kevin Sterner i Readys mål. En fantastisk avslutning fra Solberg. Hjemmelaget virket veldig påskrudd og vant det meste av andreballer og dueller. Og etter 10 minutter økte Solberg til 2-0. Emil Gulbrandsen slo ett frislag inn foran mål og etter litt frem og tilbake var Christopher Nålby påpasselig frempå og satte ballen i mål.

Christopher Nålby jubler for scoring

Ready slet med å komme til sjanser og Solberg forsvarte seg bra gjennom hele den første omgangen. Etter ca 30 minutter ble isen litt vanskeligere og tempoet i kampen dalte noe. Solberg hadde en kanonsjanse til å øke til 3-0, men Ready fikk klarert ballen rett foran nesa på Nålby. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til Solberg.

“Dette var en skikkelig sluttspill-match”

Eirik Solberg

I 2. omgang ble det hett på Solbergbanen

I pausen hadde regnet stoppet og isen så mye bedre ut til starten av 2. omgang. Ready startet best og radet opp cornere i starten av omgangen. På den fjerde satt ballen i nota da Fredrik Nordby reduserte til 2-1 fra høyre. Ballen snek seg inn mellom bena på Solberg-spillerne som sto på streken. Ready fortsatte presset og skapte mange cornere. Etterhvert kom Solberg tilbake og skapte et par enorme muligheter, blant annet banket Eirik Solberg ett frislag i tverrliggeren. Like etter kom scoringen og igjen var det Solberg som var involvert. Med en krempasning fristilte han Sondre Kristoffersen som økte til 3-1 alene med Sterner. Like etter var Solberg nest sist på ballen igjen da Martin Bjerkeset økte til 4-1. Solberg snappet opp en løs ball og dro seg rundt på høyre før han fant Bjerkeset foran mål.

“Vi var revansjesugne og de fleste av gutta ville spille kampen i går allerede”

Simon Stavis

Martin Bjerkeset jubler for sin scoring

Ready satte inn en sluttspurt og spesielt Fredrik Nordby var het som han også har vært i de siste kampene. Etter ett skudd i tverrligger og ett i stanga fikk han uttelling etter 86 minutter. Et kanonskudd satt i vinkelen bak en sjanseløs Ole Tobias Fevang og Ready reduserte dermed til 4-2. Like etter fikk Solberg tildelt straffe da Kevin Sterner spente bein på Eirik Solberg mens han selv hadde ballen i fast grep etter en corner, en veldig merkelig situasjon. Sondre Kristoffersen steg frem, men fikk dårlig treff og Sterner avverget. I siste spilleminutt fikk Ready tildelt straffe etter at Gustav Eriksson ble rivd ned i feltet. Felix Ljungberg var sikker og dunket inn reduseringen til 4-3. Stort mer skjedde ikke i kampen og Solberg kunne juble for seier og utligning til 1-1 i kamper.

Eirik Solberg var enorm i dag og ble kåret til Solbergs beste spiller. Nå venter kamp nr 3 på Gressbanen på søndag kl 18:00.

“Vi gjør en bedre 2. omgang i dag enn sist”