Solberg 4-4 Stabæk

Etter mye utsettelser og mye dårlig vær var det endelig klart for serieåpning og hva kan vel være bedre enn hjemmekamp mot rivalen Stabæk på en fredag kveld? Været viste seg dessverre ikke fra sin beste side denne kvelden og nedbør gjorde spilleforholdene vanskelige. Det gikk å spille de første 20 minuttene av hver omgang, ellers ble det en del kamp og tilfeldigheter.

Stabæk rivstartet kampen og tok ledelsen allerede etter 1 minutt. Nikolai Jensen fyrte av et langskudd som føk inn i hjørnet til Ole Tobias Fevang i Solberg-målet. En sjokkstart for Solberg. Stabæk fortsatte å presse Solberg og fikk også uttelling etter 18 minutter da Jonathan Saraby var påpasselig fremme på en cornerretur. Like etter satte også den tredje da Nikolai Jensen ble helt fri på et nydelig løft fra Fredrik Randsborg. Jensen gjorde ingen feil alene med Fevang og sendte Stabæk opp i en klar ledelse. Da våknet Solberg for fullt og begynte plutselig å både spille og skape sjanser. Eirik Solberg fikk to eventyrlige muligheter til å redusere, men begge forsøkene ble for svake. I stedet fikk Solberg tildelt straffeslag da Jesper Tho var litt for tøff med Lars Fredrik Olsen i feltet. Sondre Kristoffersen var sikker og dunket inn reduseringen for Solberg. Solberg avsluttet omgangen sterkt, men Stabæk kunne gå inn til pause med 3-1 i ryggen.

Sondre Kristoffersen med 3 scoringer

Solberg fortsatte spillet fra slutten av 1. omgang og kom ut i ett forrykende tempo. Etter 5 minutter kom belønningen da Sondre Kristoffersen dunket inn en corner i nettaket. Like etter bestemt Eirik Bø Johnsen seg for å gjøre alt selv og gikk over hele banen før han dunket inn utligningen for Solberg. Solberg fortsatte å presse Stabæk tilbake og skapte trøbbel gang på gang for de blåkledde. I stedet kom Stabæk på en kontring som de skapte en corner på. Denne corneren banket Fredrik Randsborg i nettaket og sendte Stabæk i ledelsen igjen. En tøff smell for Solberg som hadde overtaket og en scoring lå i lufta for hjemmelaget.

Men Solberg ga seg ikke og bare minutter etter Randsborgs mål bestemte Bø Johnsen seg igjen for å bruke Stabæk-spillerne som rundingsbøyer. Han dro seg ned på venstrekanten og fant Sondre Kristoffersen alene foran mål som hadde en enkel jobb med å fullføre sitt hattrick. Den siste delen av 2. omgang ble isen dårligere og det ble mye kjemping og kamp. Begge lagene hadde sine muligheter, men de helt store sjansene uteble. Dermed ebbet kampen ut i 4-4, noe begge lagene kan være relativt greit fornøyd med.

Eirik Bø Johnsen ble kåret til Solbergs beste spiller.

Nå venter lokaloppgjør mot Drammen på Marienlyst på søndag kl 18:00.