Solberg 4-8 Ready

Solberg var pisket til å vinne hjemme mot Ready i den fjerde kvartfinalen og det var en fantastisk isflate som ventet lagene tirsdag kveld. Ready sjokkåpnet og tok ledelsen allerede etter 1 minutt. Fredrik Nordby snappet opp en feilpasning i Solbergs bakre rekker og dunket inn 1-0 fra 18 meter. Like etter fikk Gustav Eriksson knalltreff på en corner fra høyre og sendte bortelaget opp i 2-0. Solberg kom seg på beina og begynte sakte, men sikkert å ta over føringen av spillet. Etter 14 minutter reduserte Thomas Moen på en corner fra høyre og like etter var lagene like langt da Erik Fjeldheim satte utligningen fra kort hold etter ett innspill fra Emil Gulbrandsen. Kampen bølget frem og tilbake og begge lagene skapte sjanser. Det var Ready som skulle ta ledelsen 3-2 da Gustav Eriksson satte en retur fra kort hold. Solberg ga seg ikke og utlignet til 3-3 like etterpå gjennom toppscorer Sondre Kristoffersen som satte ballen i mål bak Kevin Sterner etter flott forarbeid av Martin Bjerkeset og Thomas Moen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 3-3.

Sondre Kristoffersen jubler for scoring

Ready sjokkåpnet, men Solberg reiste seg og det var helt greit at lagene gikk til pause på 3-3. Solberg hadde mest ball og så absolutt muligheten for å straffe Ready ytterligere i 2. omgang og utligne til 2-2 i kamper.

Ready scorer på corner

Ready åpnet 2. omgang på samme måte og fikk straffe etter 2 minutter. Denne dunket Felix Ljungberg i tverrliggeren. Solberg fikk tre kjappe utvisninger og Ready kunne gå opp i 4-3 etter en ny cornerscoring fra Eriksson. 5-3 kom like etterpå da Christoffer Carlström var først fremme på en retur etter en corner. Fredrik Nordby økte til 6-3 like etterpå på en kontring og Ready så ut å gå mot en semifinaleplass. Solberg tok en timeout og den fikk umiddelbar effekt. Etter 69 minutter reduserte Sondre Kristoffersen alene med Sterner etter flott forarbeid fra Lars Fredrik Olsen. Minutter senere ble Kristian Hagen felt av Simon Carlsson og dommerne dømte straffe, men Kristoffersen skjøt utenfor. Solberg presset Ready bakover i banen i denne perioden og var nære ytterligere redusering flere ganger, men Sterner sto en glimrende match bakerst for Ready.

“Ready fortjener å gå videre til semifinale”

Simon Stavis

Det ble ampert i 2. omgang

I stedet for uttelling for Solberg kontret Ready inn to scoringer på slutten, begge ved Fredrik Nordby. Dermed fastsatte han sluttresultatet til 8-4 for bortelaget som dermed vant serien 3-1 i kamper og ble klare for semifinale. I trekningen rett etter kampen ble det klart at Ready møter Sarpsborg, mens Stabæk møter Drammen.

Det ble en skuffende sesong for Solbergs del. For første gang siden 2006 spiller ikke laget semifinale og en 5.plass i serien er langt fra hva som er forventet fra de regjerende norgesmesterne.