Solberg 5-1 Drammen

Søndag kveld var det klart for lokaloppgjør og toppkamp på Solbergbanen da serieleder Drammen kom på besøk. I flott bandyvær og med godt oppmøte på tribunene lå alt til rette for en spennende og bra bandykamp. Solberg gikk aggressivt ut og presset Drammen høyt i banen som gjorde at hjemmelag fikk et visst tak på kampen. Etter 11 minutter kom ledningsmålet etter en merkelig situasjon. Sondre Kristoffersen kom rundt på høyrekanten og da alle trodde at ballen var ute og det skulle bli corner for Solberg lå plutselig ballen i mål. Det kunne se ut som et selvmål, men Kristoffersen fikk kreditert scoringen. Etter dette fulgte en periode der lagene kjente litt på hverandre uten at noen av lagene hadde noe spesielt overtak.

Ole Tobias Fevang gjorde en bra match bakerst

Etter 32 minutter økte Solberg ledelsen til 2-0 da Magnus Hansen var påpasselig fremme og satte ballen høyt i motsatt hjørne. Christopher Nålby gjorde et sterkt forarbeid før Hansens avslutning. Drammen skapte en del cornere, men Solberg hadde brukbar kontroll gjennom 1. omgang. I defensiven ble Drammen litt for lave litt for tidlig, noe som gjorde at Solberg kom ganske lett rundt og kunne skape farligheter. Solberg gikk til pause med ledelse 2-0.

“Det er kanskje ikke en 5-1-kamp, men Solberg er bra”

Mathias Stavis

Sondre Kristoffersen jubler for scoring

Solberg sjokkåpnet 2. omgang og økte til 3-0 etter 2 minutter. Kristian Hagen vippet en ball inn i feltet mot Kristoffersen som tok ned ballen og dunket den i mål bak Oliver Hereta i Drammens mål. En fantastisk scoring av toppscoreren. Like etter tok Nålby fart og driblet seg gjennom Drammens forsvar før han ble felt inne i straffefeltet. Dommerne blåste straffe og Kristoffersen gikk frem, men Hereta gjorde en bra redning. Nålby så ut til å sette returen i åpent mål, men Lars Oskar Bøhn gjorde en kjempeblokkering på streken og reddet et baklengsmål.

“Det er en veldig god kamp kollektivt”

Robert Arnesen

Eirik Bø Johnsen kjørte solo og satte 5-0

Drammen ble gående veldig mye en og en og Solberg forsvarte seg godt. Solberg virket farligere da de kom i angrep mot et litt mer åpent Drammen-forsvar. Og etter 70 minutter kom 4-0 da Martin Bjerkeset var først fremme på en retur. Emil Gulbrandsen fikk bra treff fra distanse, men Hereta gjorde en bra redning som hjalp lite til slutt siden Bjerkeset var først på returen. Like etter gjorde Eirik Bø Johnsen det meste selv og økte til 5-0. Et fantastisk raid og ett bra skudd sørget for nok et mål fra hjemmelaget. Drammen hadde ikke noe å sette i mot og det så lenge ut til at bortelaget skulle gå målløse av banen i Solbergelva. Men på overtid kom trøstemålet og for et mål det var. Stian Stærkeby fant Even Thiseth i bakrommet og med et fantastisk nedtak og en like fantastisk avslutning kunne han pynte litt på resultatet.

Alt i alt en kollektivt bra innsats av hjemmelaget som vant fortjent mot serielederen. Nå er Solberg kun 2 poeng bak tabelltoppen og en spennende avslutning av Eliteserien venter. Først og fremst venter Ready på Solbergbanen på onsdag kl 19:00.

SOLBERG – DRAMMEN 5-1 (2-0)
1-0: Sondre Kristoffersen
2-0: Magnus Hansen (Christopher Nålby)
3-0: Sondre Kristoffersen (Kristian Hagen)
4-0: Martin Bjerkeset
5-0: Eirik Bø Johnsen (Ole Tobias Fevang)
5-1: Even Thiseth (Stian Stærkeby)