Rapport: Solberg 5-3 Ullevål

Det ble kjent norsk motstand i den første plasseringskampen i Kosa Cup da Ullevål sto for motstanden. Med flere skader på rutinerte spillere ble det mange juniorspillere som fikk sjansen i denne kampen. Thomas Moen og Kristian Hagen satt på tribunen i tillegg til Emil Gulbrandsen som ikke har spilt denne helgen. Magnus Hansen gjorde sin første kamp for sesongen, det samme gjorde Stian Østvold i mål. Solberg tok tak i kampen fra start og tok ledelsen allerede etter 2 minutter etter en cornervariant. Eirik Bø Johnsen fant Sondre Kristoffersen som dunket inn 1-0. Solberg har mye ball og mange involvert, mens Ullevål hadde fokus på det defensive og skapte lite. Etter 9 minutter økte Kristoffersen til 2-0 etter flott forarbeid av Bø Johnsen igjen. 3-0 kom etter 20 minutter på en rar situasjon. Kristoffer Hellum slår inn ett innslag fra kanten som tar på en spiller og går rett i mål. Like etter øker Christopher Nålby til 4-0 når han snapper opp en ball i feltet og spretter den høyt i mål bak Simen Kjøllmoen i Ullevåls mål. Like før pause reduserer Jesper Bergersen etter et flott Ullevål-angrep og dermed går lagene til pause på stillingen 4-1 til Solberg.

Hermann Eriksen med nok en god kamp som libero

2. omgang ble en mer åpen og spillemessig svakere omgang. Isen ble svakere etterhvert og gjorde at det ble mye feilpasninger og kontringer begge veier. Solberg gjorde tidlig 5-1 etter en flott enkeltmannsprestasjon av Erik Fjeldheim. Fjeldheim kom rundt på høyrekanten og dro seg flott inn i banen før han satte ballen nede i hjørnet. Solberg begynte å slurve mye etter dette og slapp Ullevål inn i kampen. Ullevål reduserte to ganger, først gjorde Bergersen sitt andre mål før Jonas Tjomsland satte Ullevåls tredje. Selv med en rotete 2. omgang var seieren aldri truet.

Solberg møter nå vinneren av JPS og Finspång i siste plasseringskamp søndag kl 0930. Hold utkikk på nettsiden og i sosiale medier for mer informasjon etterhvert.

SOLBERG – ULLEVÅL 5-3 (4-1)
1-0: Sondre Kristoffersen (Eirik Bø Johnsen)
2-0: Sondre Kristoffersen (Eirik Bø Johnsen)
3-0: Kristoffer Hellum
4-0: Christopher Nålby
4-1: Jesper Bergersen (Timian Strømdahl Fossli)
5-1: Erik Fjeldheim (Eirik Solberg)
5-2: Jesper Bergersen (Harald Sverdrup)
5-3: Jonas Tjomsland (Timian Strømdahl Fossli)