Solberg 5-6 Mjøndalen

Solberg tok i mot Mjøndalens på bandyens julaften i den 37. utgaven av 2.juledagskampen. Solberg sto med 19 seiere mot Mjøndalens 16. Regnet pøste ned før kampstart, men spilleforholdene ble ok den første halvtimen før ballen begynte å hoppe og sprette. Mjøndalen fikk en pangstart da Robin Cras fikk gå alene mot et passivt Solberg-forsvar og plasserte inn 1-0 for Mjøndalen. Gleden ble kortvarig, Solberg utlignet i angrepet etter da Eirik Bø Johnsen fant Sondre Kristoffersen med et flipp. Kristoffersen avsluttet fra dårlig vinkel, men ballen gikk mellom beina til Henrik Holo i Mjøndalens mål. Kampen bølget frem og tilbake det første kvarteret med et lite overtak for hjemmelaget.

Etter 18 minutter sendte Joachim Skinstad Mjøndalen i ledelsen igjen på en corner fra høyre. Igjen fikk ikke Mjøndalen holde på ledelsen særlig lenge. Igjen var det toppscorer Sondre Kristoffersen som var frempå på en retur og utlignet til 2-2. Etter ca en halvtime gikk Mjøndalen opp i ledelsen igjen da Bendik Gommerud sendte avgårde et langskudd som Ole Tobias Fevang mistet til Alexander Serov som hadde en enkel oppgave med å sette ballen i åpent mål til 3-2 for Mjøndalen.

Sondre Kristoffersen satte 2 mål på Mjøndalen i 1. omgang

Solberg fortsatte å skape sjanser, men Holo sto bra bakerst for bortelaget. I stedet var det Mjøndalen som økte sin ledelse til 4-2 på en corner gjennom Andreas Askheim. Solberg var millimetere fra å snappe en løs corner, men Askheim fikk føset ballen i nettaket. Mjøndalen var effektive og var plutselig to mål foran. Isen ble vanskelig siste kvarteret og det ble vanskelig å skape allverden gjennom spill da det mest ble tilfeldigheter. Helt på tampen pådro Solberg seg en utvisning da Christopher Nålby ble sendt ut for voldsomt slag.

Solberg Ultras lagde god stemning

Regnværet ga seg i pausen og isen så bedre ut i 2. omgang. Men så var ikke tilfellet, mangelen på regn/vann på isen gjorde den tørr og det ble vanskelig å håndtere ballen. Solberg gikk hardt ut og presset Mjøndalen tilbake i banen. Etter 52 minutter reduserte Eirik Lunden på en retur etter skudd fra Sondre Kristoffersen. Mjøndalen slet med å få i gang noe angrepsspill og ble mest slående unna. Allikevel skulle de øke til 5-3 da Robin Cras slo inn ett innslag der Eirik Aaslid ble helt fri og kunne enkelt sette ballen i åpent mål.

Solberg fortsatte presset og fikk uttelling med to kjappe mål og plutselig var lagene like langt. Først reduserte Sondre Kristoffersen på en corner og fullførte sitt hattrick. Så utlignet Christopher Nålby etter en flott enkeltmannsprestasjon. Mjøndalen var utrolig presset tilbake nå og mange følte at Solberg skulle ro dette i land til slutt. Men midt i det verste presset dukket Alexander Serov opp fra ingenting og satte enn retur. De siste 10 minuttene ble et langt angrep mot MIF-målet, men de helt store sjansene uteble og Mjøndalen kunne juble for sin andre strake seier på 2. juledag. Ett utrolig skuffende resultat for Solberg som taper litt terreng i teten. Hermann Eriksen ble kåret til dagens Solberg-gutt etter nok en bra kamp som libero.

Nå venter Ullern hjemme allerede førstkommende onsdag kl 19:00.