Solberg 5-8 Stabæk

Onsdag kveld var det klart for siste serierunde før jul da Stabæk kom på besøk til Solbergbanen. Lagene lå likt på tabellen før kveldens kamp så det var en viktig kamp med tanke på plasseringene med tanke på sluttplasseringene i serien. Forholdende var strøkne på Solbergbanen og alt lå til rette for en fartsfylt og underholdende bandykamp. Og det fikk publikum til de grader. Solberg gikk aggressivt ut og presset Stabæk til flere feil i starten på kampen. Hjemmelaget radet opp store sjanser de første 5 minuttene, men hverken Christopher Nålby, Eirik Bø Johnsen, Eirik Solberg eller Sondre Kristoffersen klarte å sende Solberg opp i ledelsen. Begge lag presset høyt og det en veldig åpen og hendelsesrik kamp. I stedet for uttelling for hjemmelaget var det bortelaget som skulle gi Solberg en kalddusj etter 12 minutter. Jesper Tho fikk bra treff på en corner fra venstre og sendte Stabæk opp i ledelsen med 1-0.

Sondre Kristoffersen klarte ikke å overliste Lerø i starten

Stabæk økte også til 2-0 like etterpå ved Herman Hole. Etter litt klabb og babb inne i feltet fikk Hole ballen bak i feltet og dunket ballen i mål bak Ole Tobias Fevang. Stabæk slapp unna med skrekken i starten og straffet Solberg hardt da de først fikk sjansen. Utover i omgangen kom Stabæk mer og mer og skapte flere cornere og farligheter foran Fevang. Etter 37 minutter økte Stabæk til 3-0 ved Simon Bergwall. Bergwall snappet opp returen etter at Nikolai Jensen satte ballen i stolpen på helt åpent mål. Like etter satt også 4-0 da Andreas Sletta fikk bra treff på en corner fra venstre. Like før pause reduserte Kristian Hagen med en perle i krysset fra langt hold. En merkelig omgang der Solberg hadde alle muligheter til å dra fra i starten av omgangen, men effektiviteten var heller laber. Stabæk kom mer og mer inn i matchen og hadde desto bedre effektivitet foran mål.

Kristian Hagen reduserte med en perle i krysset

Om 1. omgang var underholdende og hendelsesrik ble 2. omgang enda villere. Stabæk fikk en kanonåpning på omgangen og økte kjapt til både 5-1 og 6-1. Først gjennom Nikolai Jensen etter en lekker dragning og påfølgende skudd før Petter Løyning satte ballen kontant i mål fra 20 meter like etterpå. Solberg tok timeout og fikk umiddelbart uttelling da Eirik Solberg reduserte til 2-6. Solberg trykket på enormt og etter 70 minutter eksploderte kampen fullstendig. På 4 minutter reduserte Solberg 3 ganger og plutselig var stillingen 5-6. Først satte Sondre Kristoffersen en straffe sikkert etter at Sondre Steiner ble tatt på vei i gjennom Stabæk-forsavret. Rett fra avslag snappet Christopher Nålby ballen fra Tobias Mofjell og satte enkelt inn 4-6. Minuttet etterpå styrte Eirik Solberg inn ett innspill fra Eirik Bø Johnsen og det var full match igjen.

Eirik Solberg med 2+1 i kveld

Nå var det Stabæks tur til å ta timeout med ett kvarter igjen på klokka. Kampen bølget frem og tilbake og Solberg kjempet for utligningen og sendte alle mann i angrep. I stedet var det Stabæk som skulle øke til 7-5 da Sofus Halle-Jensen snappet opp en klarering og satte ballen i mål med et kjapt skudd. På overtid kontret Stabæk inn 8-5 da Nikolai Jensen serverte Herman Hole åpent mål.

En merkelig kamp der Solberg misset utrolige sjanser, mens Stabæk tok vare på sine sjanser og tok to viktige poeng. Kampen var meget underholdende og fartsfylt med mange fine scoringer. Kristian Hagen ble kåret til dagens Solberg-gutt.

Nå venter 2. juledagsderbyet mot Mjøndalen på Vassenga kl 13:00.

SOLBERG – STABÆK 5-8 (1-4)
0-1: Jesper Tho (Herman Hole)
0-2: Herman Hole
0-3: Simon Bergwall
0-4: Andreas Sletta (Herman Hole)
1-4: Kristian Hagen (Eirik Solberg)
1-5: Nikolai Jensen (Herman Hole)