Rapport:
Solberg 6-1 WP 35

Det ble en tidlig morgen for Solberg som allerede kl 07:30 var klare for kamp mot finske WP 35. Sondre Kristoffersen var tilbake i laget og også Henrik Kristoffersen kom inn. Disse to erstattet Eirik Lunden og Tomas Formo. Magnus Hansen tok Eirik Lundens plass som venstreback fra start. Solberg gikk rett i angrep og Christopher Nålby drar seg nesten helt fri, men blir stoppet i grevens øyeblikk. Det kunne se ut som forseelsen var klart inne i straffefeltet, men dommerne dro det ut til frislag som ble resultatløst. De første ti minuttene ble en stillingskrig der lagene kjente litt på hverandre. Solberg hadde mest ball og litt lengre angrep, mens finnene spilte veldig rakt og gikk tidlig i angrep. Etter 13 minutter kom kampens første mål da Luukas Holopainen ble helt fri på et løft og gjorde ingen feil alene med keeper. Dermed 1-0 til WP 35. Men Solberg svarte raskt da Eirik Bø Johnsen fant Sondre Kristoffersen inne i feltet som avsluttet på direkten rett i mål og dermed var utligningen til 1-1 et faktum.

Etter 19 minutter fikk Even Gamst en kjempesjanse rett foran mål, men finnenes keeper gjorde en kanonredning. WP 35 gikk rett i angrep og fikk også en bra mulighet på skudd midt foran mål, men avslutningen til Niko Nissinen gikk utenfor. Etter 26 minutter fikk Nålby en bra mulighet etter fint samspill med Kristoffersen, men avslutningen strøk stolpen og gikk like utenfor. Like før pause kom Kristian Hagen på et bra raid og fikk til en bra avslutning som keeper måtte gi retur på. Der var Even Gamst påpasselig fremme og satte 2-1 for Solberg som også ble pauseresultatet.

Rett etter pause får WP 35 en gedigen sjanse da de spiller seg helt fri med Ole Tobias Fevang, men Fevang gjør en feberredning og forhindrer utligning for finnene. Etter 40 minutter får Solberg tildelt straffe da Martin Bjerkeset fikk et slag på kølla da han dro seg inn langs dødlinja. Straffa smeller Kristoffersen i kassa og øker Solbergs ledelse til 3-1. WP 35 skapte mange cornere, men det ble sjelden farlig foran Fevang i Solbergs mål. Solberg presset høyt og vant flere baller i offensiv sone. Etter 45 minutter kom Eirik Bø Johnsen opp i midten og drar seg forbi flere finske spillere før han spretter ballen i mål til 4-1. En nydelig enkeltmannsprestasjon av Bø Johnsen. Like etter får Robert Ruippo et kanontreff på en corner fra høyre, men ballen tok i muren på streken. Ytterst nære en redusering for finnene der. Etter 52 minutter fikk Solberg satt opp Bø Johnsen i en kontring og han dro seg forbi ett par mann og ut til høyre der han dunket inn 5-1 for Solberg med en flott avslutning.

Like etter får Eirik Solberg en bra skuddmulighet rett foran mål, men keeperen gjør en bra redning. Det siste som skjer er at Martin Bjerkeset finner Christopher Nålby på en kontring og Nålby drar seg inn i banen før han dunker inn 6-1 for Solberg som også ble sluttresultatet.

Alt i alt en ålreit kamp av Solberg som til slutt vinner klart. Eirik Bø Johnsen stakk ut litt ekstra blant de hvitkledde. Nå venter Tillberga kl 17:25.

SOLBERG – WP 35 6-1 (2-1)
0-1: Luukas Holopainen
1-1: Sondre Kristoffersen (Eirik Bø Johnsen)
2-1: Even Gamst (Kristian Hagen)
3-1: Sondre Kristoffersen
4-1: Eirik Bø Johnsen (Eirik Solberg)
5-1: Eirik Bø Johnsen
6-1: Christopher Nålby (Martin Bjerkeset)