Solberg 6-2 Høvik

Onsdag kveld var det duket for nok en hjemmekamp, denne gangen mot Høvik. Arne Martin Sørlie fikk sin første kamp for sesongen og Eirik Solberg var tilbake i laget igjen. Snøværet lettet rett før kampstart, men ikke tidsnok til at isen ble vannet før avslag. Dermed ble det hoppete og litt tung is fra start. De første 25 minuttene går ikke inn i historiebøkene som noe stor bandykamp. Høvik lå tett i forsvar og Solberg var for unøyaktige og hadde for lite trøkk i spillet til å true bortelaget noe særlig. Etter 26 minutter tok Solberg ledelsen gjennom toppscorer Sondre Kristoffersen etter glimrende forarbeid av Eirik Lunden. Lunden brøt en pasning og sendte Kristoffersen alene gjennom som var sikker alene med Simen Kjøllmoen.

Sondre Kristoffersen satte Solbergs første

Solberg ble bedre etter dette og satte press på Høvik. Etter 38 minutter økte Solberg til 2-0 ved Christopher Nålby. Nålby dro seg lekkert fri og vippet ballen i lengste kryss fra skrått hold. Emil Gulbrandsen sto for forarbeidet. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til hjemmelaget.

“Det går litt smått i dag”

Christopher Nålby

Magnus Hansen scorer alene med keeper

Høvik sjokkåpnet 2. omgang med to kjappe scoringer som kom til på identisk vis etter returer på cornere. Først var det Dimitri Osokin som var påpasselig frempå og reduserte til 2-1 før Maxim Pyanov gjorde det samme like etterpå og utlignet til 2-2 for bortelaget. Solberg sto og sov ved begge anledninger og plutselig var det full kamp. Solberg våknet litt etter dette og skapte flere farlige muligheter. Men det skulle gå helt til det 68 minutt før Solberg igjen var i ledelsen. Martin Bjerkeset fant Sondre Kristoffersen som sikkert satte 3-2. Og nå gikk det fort for hjemmelaget i deres beste periode i kampen. Magnus Hansen økte til 4-2 alene med Kjøllmoen etter fint forarbeid av Nålby like etterpå. Og noen minutter senere sikret Martin Bjerkeset seieren da han økte til 5-2 på pasning fra Eirik Bø Johnsen. Helt på tampen fikk kaptein Bø Johnsen også sette en scoring da han dro seg helt fri og rundet Kjøllmoen før han fastsatte sluttresultatet til 6-2 for Solberg.

Alt i alt en kamp i dårlig tempo der poengene var det som gledet mest. Eirik Lunden ble kåret til dagens beste Solberg-spiller. Nå venter serieleder Drammen på bortebane på onsdag om en uke.

“Det er moro å få være med på landslaget”