Solberg 6-2 Ullevål

Endelig var det oppholdsvær etter mye regnvær den siste tiden og i sesongens andre hjemmekamp tok vi i mot Ullevål onsdag kveld. Thomas Moen sto over med en ansiktskade som han fikk mot Drammen, inn kom Lars Erik Grøtterud på banken. Kristoffer Hellum kom også inn i laget, det samme gjorde Mats Andre Fridlund som reservekeeper. Solberg begynte best mot et defensivt Ullevål. Med mange involverte og bra pasningsspill skapte Solberg sjanser fra start. Og målene lot ikke vente på seg. 1-0 kom på en venstrecorner ved Martin Bjerkeset. Øyvind Bø Johnsen fikk corneren, men slo bom på ballen. Ballen gikk til Bjerkeset på bakerste som måtte stoppe ballen før han dunket den inn bak Pedersen i Ullevåls mål. Solberg fortsatte å styre og etter 20 minutter ble Christopher Nålby nydelig spilt fri av Emil Gulbrandsen. Nålby ble felt av Jesper Gadderud og dommerne hadde ikke annet valg enn å blåse straffe for Solberg. Straffen satte Sondre Kristoffersen sikkert i mål til 2-0.

Så begynte Solberg å slurve og slapp Ullevål inn i kampen. Reduseringen kom kjapt da Jonas Gaare tok ned en lang lyre og vippet ballen i lengste bak Ole Tobias Fevang. Ullevål hadde en god periode nå og skapte flere sjanser som gjorde at Simon Stavis tok en timeout for Solberg. Det hjalp noe og like etter økte Gulbrandsen ledelsen til 3-1 på nok en corner fra venstre. Fantastisk uttelling på venstrecorner for Solberg i seriestarten. Omgangen ebbet ut med 3-1 til Solberg.

Emil Gulbrandsen ble dagens Solberg-gutt

Solberg startet også 2. omgang bra og økte til 4-1 allerede etter 3 minutter. Martin Bjerkeset dro seg vakkert forbi flere Ullevål-spillere før han spilte Nålby vakkert i gjennom alene med Pedersen. Nålby var sikker og økte til 4-1. 2. omgang ble en ganske rotete affære med mye balltap og dårlig pasningsspill fra begge lag. Isen hadde noe av skylden da den virket tørr og litt sprø som igjen gjorde at ballen hoppet og spratt litt som den ville.

Ullevål ga seg ikke og reduserte til 2-4 etter bra spill av Jonas Gaare og Jesper Sagen før sistnevnte satte ballen i mål etter ca en times spill. Like etter drepte Solberg kampen da Kristian Hagen ble vakkert spilt fri av Emil Gulbrandsen. Hagen var sikker alene med Pedersen og økte til 5-2. Like etter kom også 6-2 og det var kveldens vakreste. Ett nydelig flipp fra Hagen fant Kristoffersen som la ballen flott ned før han ventet ut Pedersen og deretter kunne sette ballen i åpent mål. Vakkert.

Kampen ebbet ut med 6-2 til Solberg i en kamp der Solberg gjorde det som trengtes, men absolutt ikke noe mer. En grei og sikkert seier på en middels dag.

Emil Gulbrandsen ble kåret til Solbergs beste spiller.

Nå venter Høvik i Bærum idrettspark på søndag kl 16:00.