Solberg 6-5 Røa

Onsdag kveld var det klart for årets første kamp da Røa gjestet Solbergbanen. I motsatt oppgjør tidligere i sesongen vant Solberg 4-1 på bortebane. Hermann Eriksen var ute med skade så Magnus Hansen tok plassen som bakerste mann og klarte det med bravur. I tillegg fikk Mats Andre Fridlund sjansen i mål og gjorde en god kamp bakerst. Røa begynte best på Solbergbanen og skapte noen farligheter foran Fridlund de første 10 minuttene uten å få uttelling. Sakte, men sikkert spiste Solberg seg inn i kampen og tok ledelsen etter 11 minutter gjennom toppscorer Sondre Kristoffersen etter flott forarbeid av Kristian Hagen. Solberg hadde kanskje sin beste periode i kampen i midten på 1. omgang og økte til 2-0 da Kristoffersen sendte Christopher Nålby i gjennom og Nålby var sikker alene med Tryggestad i Røa-målet. Like etter kom også kveldens tredje scoring og det var junioren Henrik Kristoffersen sitt første mål i Eliteserien. Sondre Kristoffersen kom rundt på venstrekanten og fant junioren alene foran mål som enkelt satte inn 3-0.

Sondre Kristoffersen satte Solbergs første

Mot slutten av omgangen kom Røa mer inn i kampen igjen og reduserte også til 3-1 etter 39 minutter. Herman Nordby dro seg forbi flere Solberg-spillere, men ble stoppet inne i straffefeltet. Ballen gikk dog videre til Henrik Tuseth som enkelt satte ballen i åpent mål. Like etter kom det også en ny redusering og igjen var Nordby sentral. Han gikk over hele banen før han dunket ballen i krysset fra 20 meter. En flott scoring av Røas beste spiller denne kvelden. Plutselig var det kamp igjen etter en god Solberg-periode der det så ut som det skulle bli en ganske grei vei til 2 poeng for hjemmelaget. I stedet gikk lagene til pause på stillingen 3-2 til Solberg.

“Vi er langt unna vårt beste, men vi tar med oss 2 poeng”

Robert Arnesen

Henrik Kristoffersen gjorde sitt første mål i Eliteserien

Solberg åpnet 2. omgang friskt og Christopher Nålby fikk to muligheter alene med Tryggestad på kort tid. Den første gikk Røas keeper seirende ut av, men Nålby tok revansje like etterpå da han satte 4-2 for Solberg. Så ventet en lang periode uten de store sjansene, men det føltes ut som om Solberg hadde ok kontroll på Røa i første halvdel av 2. omgang. Solberg økte også til 5-2 etter ca 70 minutter da Sondre Kristoffersen dro seg rundt på venstrekanten og satte ballen i mål med en backhand. Røa ga seg ikke og reduserte til 5-3 like etterpå. Henrik Tuseth dro seg fint fri og spilte inn til Markus Westberg som hadde en enkel oppgave på åpent mål.

Solberg svarte og økte til 6-3 like etterpå. Eirik Solberg fant Sondre Kristoffersen med en flott pasning som igjen satte opp Nålby som satte sitt hattrick fra skrå vinkel. Her føltes det ut som om kampen var avgjort, men Røa nektet å gi seg. To kjappe reduseringer ga spenning det siste minuttet av kampen. Først reduserte Eirik Norling på vakkert vis til 6-4 med en avslutning i nettaket etter et par kjappe dragninger. Så kopierte Herman Nordby sitt mål fra første omgang da han fikk gå uforstyrret over hele banen før han banket ballen høyt i mål til 6-5 på overtid. Dommeren blåste av kort tid etter og Solberg kunne innkassere to poeng.

Det var ingen stor forestilling fra hjemmelaget i kveld, men det viktigste var 2 poeng. Røa gjorde det bra og var friske i kveld. Spesielt Herman Nordby imponerte. Eirik Solberg ble kåret til dagens Solberg-spiller. Nå venter Ready på hjemmebane på søndag kl 18:00.