Rapport:
Solberg 6-5 Ullern

Bare to dager etter forrige hjemmekamp var det klart for en ny, denne gangen mot jumboen Ullern. Ett Ullern som ikke hadde tapt på Solbergbanen siden 2018 før dagens kamp. Solberg var klare for revansje etter smellen mot Mjøndalen sist og jaktet viktige poeng i kampen om topplasseringene. Lars Erik Grøtterud og Eirik Lunden var syke, mens noen av juniorene spilte på U-19 samt juniorlaget i romjulscupen i Drammen. Derfor fikk Even Gamst og Tomas Formo sjansen for første gang denne sesongen. I tillegg spilte Magnus Hansen høyreback hele kampen.

Snøen lavet ned før kampstart, men snøen var såpass lett at det gikk ok å spille. Ullern la se lavt i banen og lot Solberg ha ballen for så å satse på kontringer. Solberg skapte et par bra muligheter de første 10 minuttene, men Lars August Askheim sto for noen fine redninger i Ullerns mål. I stedet var det Ullern som stakk frem på en kontring og satte 0-1 etter 20 minutter. Joachim Rønneberg var sist på ballen etter forarbeid av Jon Henrik Heyerdahl. Like etter snappet Even Gamst opp en retur og utlignet til 1-1. Kampbildet fortsatte i samme spor, men Solberg slet med å lirke opp Ullerns forsvar som lå tett og fint gjennom hele omgangen. Når Solberg først kom fri sto Askheim som en mur bakerst. Og Ullern skulle ta ledelsen igjen da Mads Nordtorp ble helt fri på et perfekt løft fra Oskar Bremler. Nordtorp var sikker alene med Ole Tobias Fevang og sendte Ullern i føringen igjen.

Even Gamst utlignet til 1-1 i sin første kamp for sesongen

Etter Ullerns scoring satte Solberg inn en liten sluttspurt før pause og skapte flere store muligheter. De fikk belønning da Emil Gulbrandsen fikk pangtreff fra 18 meter etter fint forarbeid av Eirik Bø Johnsen. Det så ut til å ebbe ut med 2-2 til pause, men Didrik Strømme ville det annerledes og sendte Ullern i føringen med 2-3 på corner med omgangens siste slag. En omgang der Solberg slet med å trenge gjennom Ullerns forsvar som gjorde det bra. Solberg virket ikke påslått og Ullern fikk en relativ enkel jobb med å forsvare seg med en god Askheim bakerst.

“Vi var litt slappe i 1. omgang og manglet det siste lille for å skape nok sjanser”

Kristian Hagen

Emil Gulbrandsen utlignet til 2-2 med et knallskudd

I 2. omgang kom Solberg ut i et høyere tempo og stresset Ullern mer. Det ga uttelling allerede etter 3 minutter da Kristian Hagen utlignet til 3-3 på en glimrende enkeltmannsprestasjon. Hagen dro seg lekkert forbi flere Ullern-spillere før han satte ballen i motsatt kryss bak Askheim. Solberg fortsatte å presse Ullern, men en glimrende Askheim holdt Ullern inne i kampen. Etter en times spill tok Solberg ledelsen for første gang i kampen. Eirik Solberg fikk bra treff på en corner fra høyre og sendte Solberg opp i 4-3. Like etter økte Sondre Kristoffersen til 5-3 etter flott forarbeid av Christopher Nålby. Nålby kom rundt på venstrekanten og fant Kristoffersen alene foran mål som hadde en enkel oppgave med å øke ledelsen for Solberg. Ullern hadde lite å by på offensivt i hele 2. omgang og Solberg hadde ganske grei kontroll på hendelsene ute på isen. Kristoffersen økte til 6-3 etter glimrende forarbeid av Lars Fredrik Olsen etter 79 minutter. Olsen vant ballen høyt i banen og dro seg fri med en lekker dragning før han fant Kristoffersen foran mål. Avslutningen gikk nede i hjørnet til Askheim.

Kristian Hagen med glimrende solomål

Mange trodde nå at kampen var over og i minuttene etter Kristoffersens mål bombarderte Solberg Ullerns mål og hadde flere store sjanser, men Askheim sto som en vegg bakerst. I stedet var det Ullern som skulle skape nerve i matchen med to kjappe scoringer nærmest ut av ingenting. Først var det Isak Hareide som satte et skudd fra 17 meter på en kontring, før Didrik Strømme gjentok bedriften 40 sekunder senere etter en horribel feilpasning i Solbergs forsvar. Plutselig var det kamp igjen og kampen bølget frem og tilbake de siste minuttene. På overtid fikk Strømme bra treff på en corner fra venstre, men Solbergs mur reddet skuddet på streken. Solberg slapp dermed med skrekken og kunne puste lettet ut for to poeng. Kristian Hagen ble kåret til dagens beste Solberg-spiller.

Nå venter en ukes pause før bortekampen mot Stabæk neste onsdag.

“Vi viser hva som bor i oss i 2.omgang og det viktigste i dag var 2 poeng”