Solberg 7-1 Drammen

Vi gledet oss til å møte Drammen i sesongens første kamp i Østlandsserien. Drammen har hatt store utskiftninger i sitt lag foran årets sesong så vi var veldig spent foran denne kampen. Ryktene sier at de skal ha mistet 6 rutinerte spillere, men fått 8 unge jenter fra forskjellige klubber.

Drammen kommer best ut fra start og det er tydelig at de har pratet om å gi alt fra start. Allerede etter tre minutter utnytter de en feil i Solbergs oppbyggende spill. Lene Aamodt får ballen og fyrer av et skudd fra 17-meteren som går rett i kassa. Dette gir selvfølgelig selvtillit for jentene fra Drammen som med mange gode skøyteløpere hindrer Solberg i og komme til de store sjansene. Etter 26 spilte minutter får vi allikevel hull på byllen etter et innslag fra Helle Berntsen-Lillejord som Martine Døhlen Holm styrer i mål. Nesten samme situasjon skjer etter 38 spilte minutter da Solberg går opp til 2-1. Helle Berntsen-Lillejord slår et innslag som Martine Døhlen Holm kriger i mål. Dette resultatet står til pause.

I andre omgang er det Solberg som kommer best i gang. Helle Berntsen-Lillejord setter fart fra egen halvdel og det hun passerer midtstreken sender hun avgårde en lissepasning mellom Drammen sitt forsvar som setter Helene Marie Skaret alene med keeper Juliane Kortvedt. Ballen settes kontant opp i nettaket og stillingen er 3-1 til Solberg etter 51 spilte minutter. Etter 58 spilte minutter er Mathilde Gommerud først på en retur etter skudd på mål av Martine Døhlen Holm, og stillingen er 4-1 . Drammen henger nå mer og mer i tauene og vi kommer stadig vekk til flere sjanser. Ettter 70 minutter går vi opp til 5-1. Vi bombarderer målet med skudd og etter mye rot innenfor 17 meteren er Mia Kristine Aasand først på returen. Etter 80 spilte minutter får vi frislag fra 25 meter, og den skyter Helle Berntsen-Lillejord rett i mål og assist var Martine Døhlen Holm. Kun få minutter senere var rollene snudd da Martine Døhlen Holm knaller ballen i mål på corner, og assist var Helle Berntsen-Lillejord. Resultatet ble da 7-1 som også ble sluttresultatet.

Oppsummert så var nok Drammen best i første omgang, men det var Solberg som satte målsjansene sine. I andre omgang tok Solberg mer og mer over spillet, samtidig som defensiven satt. Da hadde ikke Drammen noen mulighet til å henge med når målene begynte å renne inn. Vi er uansett meget imponert av det nykomponerte Drammens laget, og tror de kommer til å slå godt fra seg i både Østlandsserien og Dameserien i år. Vi takker med dette Drammen for en velspilt match og gleder oss allerede til ny match på tirsdag på Marienlyst.

SOLBERG – DRAMMEN 7-1 (2-1)
0-1: Lene Aamodt
1-1: Martine Døhlen Holm (Helle Berntsen-Lillejord)
2-1: Martine Døhlen Holm (Helle Berntsen-Lillejord)
3-1: Helene Marie Skaret (Helle Berntsen-Lillejord)
4-1: Matilde Gommerud
5-1: Mia Aasand
6-1: Helle Berntsen-Lillejord (Martine Døhlen Holm)
7-1: Martine Døhlen Holm (Helle Berntsen-Lillejord)