Rapport: Solberg 9-1 Västanfors

Etter seierne mot Västerås og Botnia var det klart for gruppefinale mot Västanfors som også hadde to seiere. Vinneren av oppgjøret spiller derfor finale på søndag mot Tillberga. Siden Västanfors hadde bedre målforskjell ville det holde med uavgjort for svenskene. Solberg stilte med samme mannskap som i de to første kampene. Västanfors går rett i angrep og skaffer en corner fra høyre etter litt rot fra Solbergs side. Skuddet gikk rett i rusen og returen ble skutt langt over. Etter 4 minutter skaper Emil Gulbrandsen Solbergs første corner etter forarbeid fra Eirik Bø Johnsen. Thomas Moen skyter i rusen, men får tilbake ballen og setter den videre til Bø Johnsen som dunker inn 1-0 for Solberg. Like etter kommer Västanfors med Max Haglund rundt på høyre, men vinkelen blir for dårlig og Ole Tobias Fevang redder ut til corner fra høyre. På den klarer en Västanfors-spiller å gå for tidlig inn i feltet og dommeren blåser Solbergs vei. Like etter spretter ballen for Christopher Nålby på vei frem, og Västanfors får en kjempekontring. Hermann Eriksen vil det dog annerledes og gjør en kjempebrytning som siste mann.  I stedet er det Solberg som øker ledelsen like etterpå. Et perfekt løft fra Kristian Hagen fristiller Sondre Kristoffersen som sikkert setter ballen i mål bak Liam Burberry-Gahm i Västanfors sitt mål. Kampen bølger frem og tilbake og i neste angrep skaper Västanfors nok en corner fra høyre, men skuddet går langt utenfor. Västanfors presser relativt høyt i starten av kampen, men det byr også på store rom for Solberg lenger frem i banen som de blant annet utnyttet på den andre scoringen. Etter 12 minutter får Eirik Bø Johnsen en bra skuddmulighet fra 20 meter, men avslutningen går utenfor. Etter 15 minutter er det nære 3-0 da Christopher Nålby snapper opp en ball og Solberg kommer to mot en, men Hagen mister skjæret i det han får pasningen fra Nålby. Etter 17 minutter blir Sondre Kristoffersen helt fri på et løft fra Lars Fredrik Olsen, men misser alene med keeper. Like etter går Eirik Bø Johnsen hele veien og blir som det ser ut felt når han er på vei forbi siste forsvareren, men dommeren lar vær å blåse straffe. Solberg presser på voldsomt nå og Västanfors er heldige som slipper unna flere baklengs i denne perioden.

Sondre Kristoffersen med 2 mål i 1 omgang

Endelig uttelling
Og etter 21 minutter kommer endelig scoringen og igjen er det på løft, denne gangen fra Gulbrandsen til Kristoffersen som denne gangen var sikker og økte ledelsen til 3-0. Etter 25 minutter løsner Västanfors ett skudd fra 20 meter, men ballen triller inn til Fevang som redder enkelt. Etter 27 minutter finner Lars Fredrik Olsen Kristian Hagen med en nydelig pasning opp i banen. Hagen avanserer og dunker inn 4-0 i høyrevinkel. Like etter får Nålby en kjempesjanse til å øke til 5-0, men Burberry-Gahm redder. Like etter reduserer Västanfors til 4-1 på en merkelig situasjon der Gustav Augustsson blir helt fri med Fevang og gjør ingen feil. I forbindelse med målet får også Lars Fredrik Olsen 6 minutter for usportslig opptreden. Dermed går lagene til pause på stillingen 4-1 til Solberg der man har full kontroll på det meste som skjer på isen.

Kristian Hagen fortsatte storspillet

Solberg avgjør kampen
Etter 30 sekunder skaffer Kristoffersen en corner fra høyre. Den snapper han selv på første, men skuddet går i rusen. Etter 3 minutter reduserer nesten Västanfors igjen, men Moen bryter i siste sekund. Etter 5 minutter øker i stedet Solberg til 5-1 gjennom Hagen. Hagen blir spilt fint fri via vantet av Eirik Bø Johnsen og drar seg inn i banen før han løfter ballen i mål bak Burberry-Gahm. Like etter får Martin Bjerkeset en bra sjanse etter forarbeid av Hagen, men Burberry-Gahm redder igjen. Etter 8 minutter kommer Västanfors rundt på venstre og skaffer en enkel corner, men skuddet går i rusen. Etter 41 minutter øker Solberg til 6-1 etter at Nålby snapper en ball og spiller fri Olsen. Olsen legger lekkert ballen igjen bak ryggen til Bjerkeset som setter ballen i mål. Nydelig gjort av Olsen. Västanfors har gitt opp for lengst og nå handler det mest hvor stor seieren kommer til å bli. Etter 44 minutter drar Max Haglund på seg en utvisning for fastholding.

Lars Fredrik Olsen med et par lekre målgivende i kveld

Lekre scoringer
Like etter blir Eirik Lunden lekkert frispilt av Gulbrandsen, men i stedet for å avslutte selv slipper han ballen lekkert bak ryggen til Kristoffersen som får helt åpent mål og kan enkelt sette sitt tredje for kvelden. Like etter slår Solberg selv ut ballen til corner fra venstre for Västanfors. De slår en lang corner, men rusen til Solberg leser og Västanfors må starte på nytt. Etter 52 minutter får Kristoffersen kanontreff fra langt hold og dunker inn 8-1 for Solberg. Like etter får Västanfors nok en utvisning ved Filip Bertilsson  for voldsomt slag. Like etter drar Eirik Bø Johnsen seg gjennom hele Västanfors sitt lag og setter enkelt 9-1 for Solberg, en fantastisk prestasjon. Etter 58 minutter skaper Västanfors en corner fra høyre som snappes på første, men Solberg leser den og får avverget. Like etter kommer Bø Johnsen rundt på venstre og skaffer en corner for Solberg. Den skyter Kristoffersen langt over og det er det siste som skjer i kampen.

Solberg dominerer stort og imponerer med hele 9-1 mot Västanfors fra Allsvenskan. Dermed blir det finale på Solberg i morgen mot hjemmelaget Tillberga. Kampstart er kl 13:30.

SOLBERG – VÄSTANFORS 9-1 (4-1)
1-0: Eirik Bø Johnsen (Thomas Moen)
2-0: Sondre Kristoffersen (Kristian Hagen)
3-0: Sondre Kristoffersen (Emil Gulbrandsen)
4-0: Kristian Hagen (Lars Fredrik Olsen)
4-1: Gustav Augustsson (Max Haglund)
5-1: Kristian Hagen (Eirik Bø Johnsen)
6-1: Martin Bjerkeset (Lars Fredrik Olsen)
7-1: Sondre Kristoffersen (Eirik Lunden)
8-1: Sondre Kristoffersen (Emil Gulbrandsen)