Rapport:
Solberg 9-3 Høvik

Etter et landslagsopphold var det endelig klart for Eliteserien igjen og Solberg tok i mot Høvik på Solbergbanen. Solberg fikk toppscorer Sondre Kristoffersen og spillende trener Thomas Moen skadet i siste match mot Ullevål og begge disse var ute mot Høvik. Endelig var det oppholdsvær og bra is etter en lang periode med nedbør og dårlig forhold. Solberg tok tak i kampen fra start og dominerte banespillet mot et lavtliggende Høvik. Etter 7 minutter tok Solberg ledelsen da kaptein Kristian Hagen snappet opp en løs ball etter en corner og satte ballen i mål fra 15 meter. Solberg dominerte stort, men Høvik var slettes ikke ufarlig da først kom i angrep. Blant annet misset Maxim Pyanov en kjempesjanse alene med Ole Tobias Fevang. Etter 30 minutter økte Øyvind Bø Johnsen til 2-0 på en corner fra venstre. Like etter fikk Høvik tildelt straffeslag etter en felling inne i feltet. Herman Ringdal stilte seg opp, men skuddet gikk utenfor. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 i en omgang der Solberg hadde masse ball, mens Høvik var vasse på sine kontringer.

Øyvind Bø Johnsen setter 2-0 på corner

Høvik sjokkåpnet 2. omgang og reduserte til 2-1 allerede etter 2 minutter. Dimitrij Osokin fikk gå uhindret over hele banen før han serverte Herman Ringdal åpent mål. Solberg svarte umiddelbart og Eirik Solberg økte til 3-1 da han var påpasselig fremme på en retur og fikk en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål. Nå skjedde det mye og Høvik reduserte igjen få minutter etterpå. Maxim Pyanov fikk drømmetreff fra langt hold og dunket inn 3-2 i lengste hjørne. Etter ca 15 minutter av 2. omgang ble Eirik Lunden felt på vei inn i feltet og dommerne blåste straffe. Christopher Nålby fikk tillit i Sondre Kristoffersens skadefravær, men straffen gikk rett på keeper. I stedet kom 4-2 like etterpå da Eirik Bø Johnsen fant Kristian Hagen på venstrekanten. Hagen dro seg fri og satte ballen i mål langs isen med et kjapt skudd.

“Vi er på riktig vei etter en dårlig periode”

Martin Bjerkeset

Eirik Solberg setter en retur i mål

Høvik ga seg ikke og fikk inn nok en redusering da Dimitrij Osokin fikk bra treff fra langt hold og reduserte til 4-3. Herfra og ut dominerte Solberg totalt og dro i fra Høvik. 5-3 kom allerede 1 minutt etter reduseringen til Osokin. Etter glimrende spill ble Kristoffer Hellum fri på en pasning fra Christopher Nålby og satte enkelt ballen i mål alene med keeper. 3 minutter senere ble Eirik Lunden felt i straffefeltet igjen og Solberg fikk nok en straffe. Denne gangen gikk Kristian Hagen frem og satte sikkert ballen i mål til 6-3. Like etterpå ble Hellum to-målsscorer da han ble lekkert servert av Martin Bjerkeset og gjorde ingen feil alene med keeper. Minuttet senere gjorde Bjerkeset jobben selv og økte til 8-3 etter en flott enkeltmannsprestasjon. Solberg ga seg ikke med det og fikk inn ytterligere en scoring på tampen da Kristian Hagen fant Emil Gulbrandsen ute på høyrekanten. Gulbrandsen løsnet av et skudd som gikk mellom bena på Høviks keeper.

Kristoffer Hellum setter ett av sine mål

Dermed vant Solberg relativt enkelt med 9-3 til slutt i en kamp der Solberg dominerte banespillet, mens Høvik satset på kontringer og gjorde det bra lenge. Mot tampen av kampen dro Solberg ordentlig i fra med flere fine scoringer. Nå venter Sarpsborg på bortebane førstkommende søndag kl 13:00.

“Det var deilig å åpne målkontoen for sesongen”