Rapport:
Stabæk 5-2 Solberg

Søndag kveld var det klart for sesongens første treningskamp på norsk is da Solberg gjestet Stabæk på Plassen kunstis. Solberg stilte med et ungt lag i kveldens kamp og manglet blant annet Eirik Bø Johnsen og Kristian Hagen i tillegg til langtidsskadede Øyvind Bø Johnsen. Stabæk begynte best og presset Solberg tilbake uten å skape de helt store sjansene. Første halvdel av 1. omgang var veldig rotete med mye feilpasninger og balltap fra begge lag. Solberg spiste seg inn i kampen utover i omgangen og tok også ledelsen etter 19 minutter da Sondre Steiner tok fart fra egen banehalvdel og gikk hele veien før han satte ballen i mål bak Max Sundelius i Stabæks mål. En herlig enkeltmannsprestasjon fra høyrehalfen. Kampen bølget fram og tilbake og begge lag skapte gode målsjanser og etter 30 minutter fikk Tobias Mofjell inn utligningen for hjemmelaget på en retur etter et skudd fra Petter Løyning. Begge lag fortsatte å skape sjanser i en veldig åpen kamp, men begge keepere holdt buret rent det siste kvarteret og dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1, noe som var helt ok ut i fra spill og sjanser.

Stabæk åpnet 2. omgang sterkt og bombarderte Solbergs mål, men uten å få uttelling. I stedet tok Martin Bjerkeset saken i egne hender og kopierte Sondre Steiners mål fra 1. omgang. Bjerkeset dro seg gjennom hele Stabæks lag og sendte Solberg i føringen igjen, midt i Stabæks store press. Stabæk fortsatte å kjøre kampen og dominerte hele 2. omgang totalt. Etter 64 minutter dro Markus Fremstad seg fri inne i feltet og satte sikkert utligningen alene med Ole Tobias Fevang. Minuttet etterpå sendte Sofus Halle-Jensen Stabæk i føringen for første gangen i kampen da han satte en retur til 3-2. Solberg tok en timeout og byttet også keeper da Mats Andre Fridlund fikk stå de siste 20 minuttene. Stabæk fortsatte kjøret mot Solberg og mot slutten avgjorde Tobias Mofjell kampen med to enkeltmannsprestasjoner. Først på egenhånd da han satte 4-2 fra spiss vinkel, så med en fantastisk pasning som fristilte Andreas Sletta som sikkert fastsatte sluttresultatet til 5-2 for Stabæk.

Stabæk vant kampen velfortjent og hadde nok av sjanser til å vinne større også. Spesielt i 2. omgang var Stabæk gode. Solberg ble litt for lette i dag, men en del positivt kan man ta med seg, blant annet forsvarsspillet i 1. omgang og to flotte scoringer av ungguttene Steiner og Bjerkeset. Hermann Eriksen var best på Solberg i dag. Nå venter noen treninger på Solbergbanen før kampen mot Ullevål på Bergbanen førstkommende fredag.

STABÆK – SOLBERG 5-2 (1-1)
0-1: Sondre Steiner
1-1: Tobias Mofjell (Petter Løyning)
1-2: Martin Bjerkeset (Emil Gulbrandsen)
2-2: Markus Fremstad
3-2: Sofus Halle-Jensen (Nikolai Jensen)
4-2: Tobias Mofjell (Herman Hole)
5-2: Andreas Sletta (Tobias Mofjell)