Stabæk 7-4 Solberg

Onsdag kveld var det klart for siste serierunde i Eliteserien og alt lå til rette for en thriller på Plassen der kampen om å komme topp 4 lå i potten. Det var flotte forhold for bandy og med masse publikum lå alt til rette før kampstart. Solberg startet friskt og vasket frem to store sjanser de første minuttene. Så var det Stabæk for alle pengene. Etter 5 minutter kom 1-0 da Andreas Sletta ble nydelig frispilt av Nikolai Jensen. Sletta gjorde ingen feil alene med Ole Tobias Fevang og sendte hjemmelaget i føringen. 2-0 kom etter et kvarter da Tobias Mofjell ble helt fri på et løft fra Jensen. Mofjell var sikker alene med Fevang og satte sitt første for kvelden. Like etter kom også 3-0 på nok et løft, denne gangen fra Petter Løyning til Jensen som gjorde sitt 3. poeng for kvelden. Da tok Solberg timeout.

Erik Fjeldheim med 1+1 i kveld

Timeouten fikk ikke nevneverdig effekt. Etter 25 minutter fikk Björn Buskqvist bra treff på corner fra venstre og økte til 4-0. Like etter kom også 5-0 da Mofjell kom på en kontring og satte ballen i nettaket alene med Fevang. Like etter fikk Solberg sin første scoring da Erik Fjeldheim gjorde et nydelig forarbeid og sendte Christopher Nålby helt fri. Nålby nettet sikkert alene med Sundelius i Stabæk-målet. Solberg skapte noen cornere og var litt mer med siste kvarteret av omgangen, men uten uttelling. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 5-1 til Stabæk.

“Vi er ikke med fra start, Stabæk virker hetere”

Sondre Kristoffersen

Sondre Kristoffersen ble pakket inn, men scoret 1 i kveld

2. omgang ble jevnere og det var lenge stillingskrig ute på isen. Begge lag skapte sjanser, men uten uttelling de første 20 minuttene. Stabæk økte til 6-1 ved Nikolai Jensen etter en horribel feilpasning fra Solberg inne i egen 17-meter. Like etter økte Henrik Remo til 7-1 alene med Fevang etter fint fremspill av Jensen. Etter dette slapp Solberg litt mer inn i kampen og samtidig som Stabæk fikk en del utvisninger spiste bortelaget seg inn i kampen mot slutten. Først reduserte Erik Fjeldheim alene med Sundelius etter en flott pasning fra Eirik Solberg. Så var det toppscorer Sondre Kristoffersen sin tur da han ble lekkert spilt frem av Emil Gulbransen. Kristoffersen var sikker og reduserte til 7-3. Helt på tampen kom også 7-4 da Christopher Nålby plukket opp en retur og satte ballen høyt i mål bak Sundelius.

Dermed tok Stabæk den viktige 4. plassen og får hjemmebanefordel i kvartfinalen. For Solbergs del innebærer det at de møter enten Ready eller Stabæk i kvartfinalen og begynner borte neste onsdag. Trekningen gjøres torsdag kl 10.00.