Stabæk 7-4 Solberg

Etter snøkaos og utsettelser ble det endelig kamp fredag kveld på Plassen. Solberg stilte uten kaptein Kristian Hagen som var ute med sykdom, men ellers full tropp. Banemannskapet hadde gjort en fremragende jobb og isen var fullt spillbar fra start tross det tunge snøfallet. Stabæk rivstartet og tok ledelsen 1-0 etter kun 10 (!) sekunder. En bra pasning fra Magnus Høgevold fant Fredrik Randsborg i mellomrommet. Randsborg dro seg ut mot venstre og dunket ballen i nettaket, helt utagbart for Ole Tobias Fevang. Like etter fikk Tobias Mofjell en bra sjanse, men Fevang reddet ut til corner. Etter en sterk Stabæk-start kom Solberg seg sakte, men sikkert inn i matchen igjen. Utligningen kom etter 10 minutter da Eirik Bø Johnsen fant Erik Fjeldheim med et perfekt løft. Fjeldheim var sikker alene med Marius Lerø i Stabæk-målet. Etter 17 minutter får Sondre Kristoffersen bra treff fra venstre, men Lerø gjorde en bra redning. Stabæk skapte en del cornere første 20 minuttene, men ingen av de ble spesielt farlig.

Eirik Bø Johnsen med 2 glimrende assist i 1. omgang

Halvveis i omgangen kom snøen tettere og ballen begynte å sprette og gjorde forholdende litt vanskeligere. Etter 28 minutter fikk Petter Løyning bra treff fra langt hold, men Fevang gjorde en bra beinparade. Like etter fikk Henrik Brune en bra mulighet, men skuddet gikk utenfor. Etter 31 minutter ble Thomas Moen spilt vakkert fri av Eirik Bø Johnsen og Moen gjorde ingen feil alene med Lerø og sendte Solberg opp i 2-1. To fantastiske assistent av Bø Johnsen. Ledelsen holdt ikke lenge, for minuttet etterpå utlignet Randsborg med sin andre scoring. Randsborg plukket opp en retur og fyrte av fra 17 meter nede i hjørnet til Fevang. Og Stabæk ga seg ikke med det, for like etterpå snappet Stabæk ballen høyt i banen og Henrik Brune ga Stabæk ledelsen 3-2 med en avslutning som gikk stang inn. Siste delen av 1. omgang skjedde det ikke allverden og lagene gikk til pause på stillingen 3-2 til Stabæk.

“Momentumet skifter hele veien, disse kampene lever litt sitt eget liv”

Simon Stavis

Thomas Moen sendte Solberg i ledelsen 2-1

I pausen åpnet himmelen seg og snøen lavet ned til starten av 2. omgang. Solberg var nære utligning etter få sekunder, men Lerø gjorde en bra redning på avslutningen fra Kristoffersen. Etter 48 minutter dro Bø Johnsen seg i gjennom hele Stabæks lag, men avslutningen ble litt for svak og Lerø reddet igjen. Like etter fikk Randsborg kanontreff på corner og ballen smalt i tverrliggeren og ut. Etter 54 minuter fikk Christopher Nålby en kjempesjanse til å utligne helt alene med Lerø, men Stabæk-keeperen gjorde en kanonredning. Forøvrig et fantastisk forarbeid av Bø Johnsen før sjansen til Nålby. Like etter kom utligningen og det var Fjeldheim som satte sitt andre etter forarbeid fra Kristoffersen og Lars Fredrik Olsen. Olsen slipper pasningen fra Kristoffersen lekkert gjennom til Fjeldheim som sikkert setter 3-3 alene med Lerø. Like etter var Solberg i ledelsen 4-3 og det var toppscorer Kristoffersen som utnyttet en feil i Stabæk-forsvaret og scoret sikkert alene med Lerø. Fjeldheim fikk en kjempesjanse til å fullføre sitt hattrick like etterpå, men skuddet gikk utenfor.

Erik Fjeldheim med 2 flotte mål i kveld

Etter 68 minutter fikk Nålby en enorm sjanse igjen, men igjen reddet Lerø Stabæk. I angrepet etter blir Brune felt på vei inn i feltet og dommerne dømte straffe. Jesper Tho skjøt dog midt på Fevang. I stedet var det Brune selv om utlignet i angrepet etterpå. Fevang ga retur på skuddet til Nikolai Jensen, og Brune hadde en enkel oppgave med å sette ballen i åpent mål til 4-4. Etter 72 minutter gikk Stabæk opp i ledelsen igjen, denne gangen ved Petter Løyning på corner fra venstre. Like etter fikk Høgevold en enorm mulighet til å øke ledelsen, men klarte utrolig nok å ikke få ballen i mål. Stabæk skulle allikevel øke ledelsen da brødrene Randsborg kombinerte fint før storebror Christian satte 6-4 alene med Fevang. De siste 10 minuttene skjedde det ikke allverden før Tobias Mofjell fastsatte sluttresultatet til 7-4 på overtid.

Solberg ledet matchen og hadde full kontroll i 2. omgang, men en dårlig periode ga Stabæk overtaket og en bratt motbakke for bortelaget. Eirik Bø Johnsen var Solbergs beste spiller i kveld med 2 flotte assiste og ellers bra spill.

Nå venter Røa hjemme førstkommende søndag kl 18:00.