Rapport: Stabæk 8-3 Solberg

Etter mange uker uten istid var det endelig klart for match igjen, og denne gangen møtte vi Stabæk i Karlstad. Lars Erik Grøtterud og Eirik Lunden var utilgjengelig så Thomas Moen tok plass som høyreback. Solberg startet best og tok ledelsen 1-0 da Sondre Kristoffersen fant Eirik Solberg med en nydelig pasning. Helt alene med Stabæks keeper Marius Lerø var Solberg sikker. Sakte, men sikkert tok Stabæk mer og mer over og utligningen lot ikke vente seg. Henrik Brune ble fint spilt fra og satte ballen sikkert i motsatt hjørne til 1-1. Like etter ble Petter Løyning felt på vei i gjennom og dommerne blåste straffe for Stabæk. Denne dunket Nikolai Jensen sikkert i mål bak Ole Tobias Fevang og sendte Stabæk i ledelsen.

Sondre Kristoffersen var Solbergs beste i dag

Stabæk økte til 3-1 med en kanonkule fra Nikolai Jensen. Jensen kom ut i venstrevinkel og skuddet føk inn i nettaket bak en sjanseløs Fevang. Stabæk fortsatte å kjøre kampen og økte også til 4-1 da Petter Løyning kom ned på kanten og spilte inn til Tobias Mofjell som hadde en enkel oppgave med å sette ballen i mål. Like før pause reduserte Sondre Kristoffersen etter nydelig samspill med Martin Bjerkeset. Kristoffersen spilte vegg med Bjerkeset før han kom rettvendt mot Stabæk-forsvaret. Han dro seg fint i gjennom og rundet Lerø før han satte ballen i åpent mål. Stabæk rakk derimot og sette inn 5-2 like  etterpå på et bra skudd av Andreas Killingstad. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 5-2 til Stabæk.

Solberg startet best i omgangen, men Stabæk tok over mer etterhvert og ledet fortjent til pause.

Martin Bjerkeset med flott forspill til Solbergs andre mål

Solberg startet også 2. omgang best og reduserte tidlig ved Sondre Kristoffersen. Eirik Bø Johnsen avanserte fint og sendte Kristoffersen fri til venstre. Kristoffersen rundet Lerø og satte in 5-3. I denne perioden vippet kampen og det neste målet vil sannsynligvis bli avgjørende. Og det var Stabæk som dro det lengste strået. I andre halvdel av 2. omgang dro Stabæk i fra og avgjorde kampen. Først kom 6-3 ved Nikolai Jensen på corner. Så mistet Solberg ballen på egen halvdel og Sofus Halle Jensen takket og bukket og dunket inn 7-3. Tobias Mofjell fastsatte sluttresultatet til 8-3 alene med keeper etter fint forarbeid av Nikolai Jensen.

Alt i alt var Stabæk noen nummer større og vant fortjent. På grunn av lite istid ble det mange rare situasjoner og mye rare valg fra begge lag. Blant annet spilte Solberg ballen over egen dødlinje hele 7 ganger som resulterte i corner for Stabæk.