Rapport: Tillberga 4-2 Solberg

Etter tre klare seiere var det klart for finale i Skärås Cup mot hjemmelaget Tillberga. Solberg stilte med samme mannskap som i de andre kampene og håpet å fortsette det gode spillet fra de innledende rundene. Tillberga går rett i angrep og kommer rundt på venstre og skaffer en corner allerede etter 20 sekunder som skytes langt utenfor. Tillberga er høyt oppe og presser i starten for å hindre Solberg å sette i gang spillet sitt. Og etter 2 minutter scorer Tillberga etter en bra start. Edvin Porswald får ett bra treff fra 18 meter og ballen fyker inn bak Ole Tobias Fevang i Solbergs mål. Etter ca. 5 minutter får Solberg i gang spillet sitt og etter noen bra ballvekslinger skaffer Sondre Kristoffersen corner fra venstre som Emil Gulbrandsen skyter utenfor. Etter 7 minutter får Tillberga en kjempesjanse ved målscorer Edvin Porswald, men Fevang avverger til corner fra høyre. Denne skyter Andreas Jonsson langt utenfor. Tillberga trekker seg mer og mer tilbake etterhvert som Solberg får kontroll på ballen etter den intense starten.

Eirik Bø Johnsen med en strålende 1. omgang

Solberg tar over
Etter 13 minutter får Solberg en dobbeltsjanse, først ved Kristoffersen, så ved Kristian Hagen. Men begge ganger redder Oskar Svensson i Tillbergas mål, den siste må han gi corner på. Og denne corneren smeller Gulbrandsen i mål og utligner til 1-1 for Solberg. Like etter har Solberg snudd kampen til sin fordel. Eirik Bø Johnsen drar seg ned på høyrekanten og innspillet finner Hagen helt fri foran mål som har en enkel jobb med å sende Solberg i ledelsen. Solberg har tatt over kampen nå og har mye ball mot et lavtliggende Tillberga.  Etter 18 minutter blir Hagen frispilt av Gulbrandsen ute til høyre og skaffer en corner som Bø Johnsen skyter i rusen, men Solberg får tak i ballen og kan starte på nytt. Like etter kombinerer Christopher Nålby og Eirik Solberg før sistnevnte skyter fra 16 som Svensson redder enkelt. I stedet er det TIllberga som skal få neste mål, og det får de bokstavelig talt. Solberg slår en feilpasning i eget forsvar og det utnytter Rasmus Fridolfsson som utligner for TIllberga.

Jevn omgang
Etter 25 minutter blir Hagen så nær fri etter noen kjappe dragninger, men Tillberga får avverget i grevens tid. Like etter kommer Bø Johnsen på et flott raid, men avslutningen går til side for mål. Like etter kommer Tillberga i en liknende situasjon, men skuddet går skyhøyt over. Rett før pausen får Tillberga en god sjanse inne i straffefeltet, men Fevang gjør en kanonredning og dermed går lagene til pause på stillingen 2-2. En jevn omgang der lagene har byttet på å ha føringen og uavgjort er helt greit ut i fra spill og sjanser. Solberg har prøvd seg på en del flipp som de har lyktes så godt med tidligere i turneringen, men Tillberga har hatt grei kontroll på disse.

Kristian Hagen med nok en scoring

2.omgang begynner litt avventende med mye ball for Solberg, men det er Tillberga som tar ledelsen med 3-2 da Fridolfsson får gå i gjennom i midten og får en enkel jobb med å overliste Fevang i Solberg-målet. Etter 5 minutter får Tillberga en bra mulighet til høyre i straffefeltet, men Fevang gjør en bra redning. Like etter får Martin Bjerkeset kampens første utvisning for beintakling. Like etter kommer Bø Johnsen på nok ett raid, men Svensson gjør en kjemperedning på avslutningen. Erik Fjeldheim får en ny mulighet på returen, men avslutningen går utenfor. Kampen lever skikkelig nå og bølger frem og tilbake. Så ruller Tillberga fint opp på venstrekanten, men avslutningen er svak og går midt i fanget på Fevang. Tillberga har tatt litt over midtveis i omgangen og kommer til en bra skuddmulighet inne i straffefeltet, men skuddet går i nettveggen. Så kontrer Solberg ved Hagen som avslutter kjapt i en dragning, men blokkeres ut til corner fra høyre. Denne skyter Bø Johnsen himmelhøyt over.

Emil Gulbrandsen med fulltreff på corner

Svensson matchvinner for Tillberga
Etter 16 minutter scorer Tillberga etter en retur, men målet annulleres for offside. Kampen står virkelig og vipper når det gjenstår 10 minutter og det neste målet blir særdeles viktig. Og på en kontring er det TIllberga som får det. Porswald blir spilt lekkert fri og gjør ingen feil alene med Fevang. Like etter pådrar Tillbergas Niklas Engström en utvisning for fastholding. Solberg jager redusering, men Tillberga forsvarer seg bra med 10 mann. Etter 54 minutter pådrar Tillberga seg nok en utvisning, denne gangen er det Figge Nilsson som får for fastholding. Så kommer Kristoffersen helt fri på et perfekt løft fra Gulbrandsen, men Svensson gjør en kjemperedning ut til corner. På corneren ruser Tillberga for tidlig og får en lagadvarsel. Neste corner redder Svensson fra Kristoffersen. Like etter får Solberg straffe etter en hands når Nålby drar seg fint rundt på høyrekanten og vipper ballen inn i feltet. Straffen setter Kristoffersen nede til høyre, men Svensson redder igjen. Dermed ebber kampen ut med 4-2 til Tillberga som vinner Skärås Cup 2022.

Vi gratulerer Tillberga med seieren og takker for en velspilt og bra match. Solberg gjør en bra turnering og kunne fort vunnet finalen også, men uttellingen var ikke helt på topp, spesielt på tampen av kampen. Men Solberg kan ta med seg mye positivt fra helgen og skal nå lade opp til turneringen i Rättvik om to uker.

TILLBERGA – SOLBERG 4-2 (2-2)
1-0: Edvin Porswald (Emil Juhlen)
1-1: Emil Gulbrandsen (Christopher Nålby)
1-2: Kristian Hagen (Eirik Bø Johnsen)
2-2: Rasmus Fridolfsson
3-2: Rasmus Fridolfsson (Edvin Porswald)
4-2: Edvin Porswald (Figge Nilsson)