Ullern 2-6 Solberg

Etter en landslagspause var det klart for nok en bortekamp, denne gangen mot Ullern på Ullernbanen. Regnet bøttet ned før kampstart, men spilleforholdene var overraskende brukbare selv om ballen hoppet og spratt litt innimellom. Solberg tok tak i kampen fra start og tok ledelsen 1-0 etter 11 minutter da Sondre Kristoffersen ble spilt nydelig fri av Kristian Hagen. Kristoffersen var sikker alene med keeper og sendte Solberg i ledelsen. Like etter var Kristoffersen på ferde igjen da han fikk kanontreff i venstrevinkel og ballen føyk opp i motsatt kryss. Et fantastisk skudd av Solbergs toppscorer. Ullern prøvde mye med lengre baller og lange kast og var slettes ikke ufarlige selv om Ole Tobias Fevang ikke ble satt på de helt store prøvene. Ullern skapte noen cornere og det var slik de reduserte da Oskar Bremler skyter på en corner fra venstre. Solbergs mur stopper ballen, men uheldigvis står spilleren som stopper ballen inne i mål og dermed reduserte Ullern til 1-2 etter 22 minutter. Sist halvdel av omgangen skaper Solberg flere store sjanser, men uten uttelling står stillingen 1-2 seg til pause.

Hermann Eriksen var sjef som libero

Nedbøren ga seg noe i pausen og isen ble litt bedre i 2. omgang. Det tok Solberg vare på og økte til 3-1 før minutter var spilt. Lars Fredrik Olsen sendte Christopher Nålby fri og Nålby satte 3-1 for Solberg. Kampen bølget frem og tilbake og Solberg var ikke på det nivået man er blitt vant til å se. Ullern yppet seg innimellom, men sjelden til noe farligere enn langskudd som Fevang hadde god kontroll på. Etter 60 minutter satte Kristoffersen fart og holdt på å drible seg i gjennom hele Ullerns lag, men misset den siste dragningen. Martin Bjerkeset plukket opp nedfallsfrukten og satte 4-1 alene med keeper.

Mange trodde Solberg skulle dra i fra nå, men Ullern bet seg fast i kampen og Solberg spilte utålmodig med mye pasningsfeil og balltap. Like etter Bjerkesets scoring får Nicolai Pedersen gå helt alene gjennom Solbergs forsvar og sette 2-4 for Ullern. Like etter tar Simon Stavis timeout og gir laget en liten pekefinger om at spillet og trøkket må opp flere hakk. Det virker som om ihvertfall Sondre Kristoffersen hører etter, han leverer to fantastiske scoringer det siste kvarteret, begge på langskudd. Det første sitter nede i hjørnet, mens det andre sitter høyt i nettaket. Dermed ebbet kampen ut med 6-2 til Solberg i en kamp helt på det jevne i litt vanskelige forhold på Ullernbanen.

3 helt vanvittige langskudd fra Kristoffersens kølle i dag, og Solbergs toppscorer var banens gigant. Ett ekstra pluss også til libero Hermann Eriksen som gjorde det veldig bra og fortsetter å imponere i sin første sesong som libero for Solberg. Nå venter det klassiske oppgjøret mot Mjøndalen på Solbergbanen 2. juledag kl 13:00.