Ullevål 3-7 Solberg

Etter en god treningsuke var det duket for Ullevål borte på Bergbanen. En kamp der seier betydde at sluttspillplass var sikret for damelaget. Vi kom best i gang og allerede etter tre minutter finner Mathilde Gommerud nettmaskene etter et pent forarbeid av Susanne Skyttern Agdestein. Vi sliter litt med å finne rytmen i spillet etter dette, samt at Ullevål jobber hardt i sin defensiv. Etter 35 minutter scorer Ullevål på corner etter et flott skudd av Oda Louise Bakjord Hjerkinn til stillingen 1-1. 1-2 til Solberg kommer på et langt kast fra Selin mot Helene. Helene passerer to Ullevål-spillere før hun dunker ballen i kassa. Uret viser 37 minutter spilt. Allerede etter 40 minutter kommer 1-3, også denne gangen av Helene Skaret som skyter kontant i nettaket på en corner. Assist her var av Johanne Eystø og omgangen ebber ut 1-3 ledelse til Solberg.

To minutter ut i andre omgang reduserer Ullevål nok en gang. Linnea Gia Carlson Mouhleb blir spilt igjennom Solbergs forsvar og gjør ingen feil alene med keeper. Stillingen er da 2-3. Ganske likt som i første omgang så svarer Solberg noen få minutter etter til 2-4 ved Cerine Ludvigsen Moen på et fantastisk skudd fra sidelinja. Ballen går over keeper og i borterste kryss utagbart for keeper. Etter 10 spilte minutter raider Ida Edland Formo oppover sidelinja og fyrer av et skudd. Keeper må gi retur og der er Stine Amundsen våken på returen og stilingen er 2-5. Sofie Mjaaland reduserer til 3-5 etter et flott skudd fra Ullevåls høyre side og spenningen i kampen lever fortsatt etter 58 spilte minutter. Etter 65 minutter spilt får Ullevål en corner som Cerine Ludvigsen Moen snapper i rusen. Hun raider oppover venstre siden forbi alle Ullevål-spillerne og setter ballen kontant i mål etter å ha gått alene over hele banen. Stillingen er da 3-6. Da det er spilt i 75 minutter vinner vi ballen i eget forsvar og setter ballen opp til Ela Demirörs som lå som enslig spiss. Hun holder ballen tett og setter opp Mathilde Gommerud som kommer i full fart på midtbanen. Mathilde spiller ballen videre ut på vår høyre side der Andrea Hegg Riegels kommer fossende oppover. Hun runder Ullevål forsvaret uten problemer og gjør ingen feil alene med keeper. Et helt utrolig samspill av alle sammen. Vi vinner til slutt 3-7 og sikrer semifinale plass for årets sesong. En sterk prestasjon av jentene med tanke på fjorårets sesong uten en eneste seier.

Vi takker Ullevål for en fin kamp og starter forberedelser mot neste seriekamp. Vi møter også U17 til treningskamp på torsdag så ta gjerne og møt opp på Solbergbanen kl 18 for å heie oss frem. Vi har også 4 jenter som er tatt ut på U17 denne dagen.

ULLEVÅL – SOLBERG 3-7 (1-3)
0-1: Matilde Gommerud (Susanne Agdestein)
1-1: Oda Louise Bakjord Hjerkinn (Natalia Ørpen Sakshaug)
1-2: Helene Marie Skaret (Merethe Møller Amundsen)
1-3: Helene Marie Skaret (Johanne Eystø)
2-3: Linnea Gia Carlson Mouhleb (Oda Louise Bakjord Hjerkinn)
2-4: Cerine Ludvigsen Moen
2-5: Stine Amundsen (Ida Formo)
3-5: Sofie Mjaaland (Martine Hansen Bakken)