Ullevål 4-4 Solberg

Fredag kveld var det klart for en ny treningskamp, denne gangen mot Ullevål på Bergbanen. Fra sist kamp mot Stabæk var Eirik Bø Johnsen og Kristian Hagen tilbake og de erstattet Magnus Hansen og Henrik Kristoffersen.

Solberg tok tak i ballen fra start mot et lavtliggende Ullevål-lag og tok styringen i kampen. Allikevel var det Ullevål som skapte kampens første farlighet på en kontring etter 6 minutter, men avslutningen gikk like utenfor. Like etter var Eirik Solberg nære for bortelaget, men Ullevål fikk ballen unna i siste øyeblikk. Solberg lot ikke Ullevål få låne ballen, men hadde samtidig vanskelig for å skape store og klare målsjanser mot et tett hjemmelag. I stedet var det Ullevål som tok ledelsen etter 22 minutter da Fredrik Bakken kom seg rundt på venstrekanten og sendte ballen inn foran mål der Brage Falch Milde kunne styre ballen i mål.

Solberg fortsatte å styre kampen og begynte også å skape litt mer farligheter, først og fremst gjennom cornere. Og det var på en av disse som Sondre Kristoffersen utlignet for bortelaget etter en halvtime. Dette ble også pauseresultatet i en omgang der Solberg styrte det meste, men Ullevål forsvarte seg godt.

Solberg startet 2. omgang med å nesten forære Ullevål et ledningsmål etter en feilpasning i eget forsvar, men Hermann Eriksen ryddet opp med en fin blokkering. Like etter fikk Eirik Bø Johnsen en bra skuddmulighet, men ballen gikk til side for mål. Etter 54 minutter gikk Kristian Hagen seg fint fri, men skuddet gikk over mål. Like etter rullet Solberg opp et nytt angrep og Kristoffersen fikk ballen ute til venstre. Skuddet letet seg inn bak Casper Kamfjord i Ullevåls mål. Erik Fjeldheim sto for forarbeidet. Etter en time økte Even Gamst til 3-1 for Solberg etter en glimrende pasning fra Kristian Hagen. Hagen sendte Gamst helt fri som var sikker alene med Kamfjord.

Etter 65 minutter tok Ullevål timeout. De første 20 minuttene av 2. omgang var total dominans fra bortelaget med mye bra ballinnehav og en del bra muligheter samt to scoringer. Solberg fortsatte og dominere etter timeouten og tok også ledelsen til 4-1 gjennom Christopher Nålby. Ett skuddforsøk fra Even Gamst gikk frem til Nålby som dunket ballen i mål bak Kamfjord. Like etter fikk Jonas Tjomsland en bra mulighet fra venstre, men Ole Tobias Fevang gjorde en fin redning.

Etter 73 minutter var Jesper Bergersen frempå for Ullevål, men Fevang avverget igjen. Corneren ble resultatløs. Isen begynte å bli litt dårligere nå og kvaliteten på pasninger og spill ble svakere det siste kvarteret. Etter 77 minutter reduserte Ullevål til 2-4 på en retur ved Sebastian Helgaker. Like etter kom også 3-4 etter en flott enkeltmannsprestasjon ved Jonas Tjomsland.

Etter 84 minutter tok Solberg timeout etter en periode med mye rot der Ullevål satset alt fremover og fikk uttelling to ganger. I det 90 minutt fikk Ullevål en straffe som Jesper Gadderud dunket i mål til 4-4 og opphentingen var et faktum. Kampen ebber ut med 4-4, noe som Ullevål kan være mest fornøyd med ut i fra spill og sjanser. Solberg hadde full kontroll i 75 minutter før Ullevål hentet opp og utlignet på overtid.

ULLEVÅL – SOLBERG 4-4 (1-1)
1-0: Brage Falch Milde (Fredrik Bakken)
1-1: Sondre Kristoffersen (Eirik Lunden)
1-2: Sondre Kristoffersen (Erik Fjeldheim)
1-3: Even Gamst (Kristian Hagen)
1-4: Christopher Nålby (Even Gamst)
2-4: Sebastian Helgaker
3-4: Jonas Tjomsland (Joel Emanuelsson)