Ullevål 6-6 Solberg

Søndag dro Solberg innover til Bergbanen for å møte Ullevål. Etter Stabæks seier i Sarpsborg tidligere på dagen var presset på Solberg denne kvelden. Og Solberg begynte glimrende. Etter 6 minutter fikk Emil Gulbrandsen bra treff fra distanse og sendte Solberg i føringen med 1-0. Like etter kom 2-0 da Magnus Hansen fant Sondre Kristoffersen på bakre stolpe. Kristoffersen dunket enkelt inn 2-0. Solberg fortsatte på kjøre på og etter 12 minutter kom kveldens tredje scoring. Etter nydelig samspill ble Christopher Nålby spilt fri av Kristoffersen og satte sikkert 3-0 alene med keeper. De første 20 minuttene var meget bra fra bortelaget og Ullevål hadde lite å komme med.

Emil Gulbrandsen med to langskudd i mål

Utover i omgangen kommer Ullevål mer og mer med og etter halvspilt omgang reduserte Ullevål til 1-3 etter flott spill. Sebastian Helgaker avsluttet oppe i hjørnet bak Ole Tobias Fevang. Like etterpå kom også 2-3 da Jonas Tjomsland kom rundt på venstrekanten og innspillet hans traff en Solberg-forsvarer og inn i mål. Solberg svarte og igjen var det Gulbrandsen som fikk bra treff fra distanse og økte til 4-2. Ullevål ga seg ikke og reduserte nok en gang etter 35 minutter. Jonas Gaare plukket opp en løs ball inne i feltet og ordnet Ullevåls tredje scoring. På slutten av omgangen radet Solberg opp cornere, men uten uttelling. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 4-3 til Solberg.

“Vi får en knallstart, men byr Ullevål inn i kampen igjen”

Robert Arnesen

Sondre Kristoffersen med 1+1 i første omgang

Ullevål startet 2. omgang klart best og Solberg var ikke til å kjenne igjen fra starten av kampen. Etter 8 minutter kom utligningen til 4-4 da Timian Strømdahl Fossli fant Jonas Tjomsland med en lang lyre. Tjomsland var sikker alene med Fevang. Ullevål fortsatte presset og skapte en del cornere før Solberg måtte ta timeout etter 15 minutter av 2. omgang. Etter dette fikk Solberg litt tak på det igjen og satte to kjappe mål midtveis i omgangen. Først gjorde Eirik Bø Johnsen forarbeidet da Henrik Kristoffersen sendte Solberg i ledelsen med 5-4 på åpent mål. Like etter satte Bø Johnsen fart fra egen halvdel og driblet halve Ullevåls lag før han scoret sikkert alene med Brage Lae. En fantastisk scoring av kapteinen.

“Dette føles ut som et tap”

Eirik Bø Johnsen gjorde alt selv på Solbergs siste scoring

Mot slutten presset Ullevål på og fikk uttelling etter 87 minutter da Helgaker satte sitt andre mål fra kort hold. På kampens siste skudd utlignet Joel Emanuelsson på en corner fra venstre og sørget for poengdeling i hovedstaden. Med ledelse 3-0 etter 10 minutter og 6-4 med få minutter igjen føles dette som et unødvendig poengtap.

Nå venter en helt avgjørende kamp mot Stabæk for å klare topp 4 på onsdag. Taperen havner sannsynlig på 5. plass og får ikke hjemmebanefordel i kvartfinalen. Solberg klarer seg med uavgjort. Matchen på onsdag går kl 19:00 og vi håper så mange som mulig kommer til Plassen for å støtte laget. Kampen sendes ikke og inngangen er gratis så det finnes ingen unnskyldninger!

ULLEVÅL – SOLBERG 6-6 (3-4)
0-1: Emil Gulbrandsen (Sondre Steiner)
0-2: Sondre Kristoffersen (Magnus Hansen)
0-3: Christopher Nålby (Sondre Kristoffersen)
1-3: Sebastian Helgaker (Greger Svenn)
2-3: Selvmål
2-4: Emil Gulbrandsen (Eirik Bø Johnsen)
3-4: Jonas Gaare
4-4: Jonas Tjomsland (Timian Strømdahl Fossli)
4-5: Henrik Kristoffersen (Eirik Bø Johnsen)