Ullevål 7-3 Solberg

Etter forrige kamps flause mot Drammen dro Solberg til Bergbanen for å møte formlaget Ullevål søndag kveld. Emil Gulbrandsen, Kristian Hagen og Eirik Lunden var tilbake i laget etter sykdom, men Lars Erik Grøtterud var ute og Thomas Moen tok hans backplass. Uheldigvis ble Moen skadet etter ca 10 minutter og måtte gå ut. Junioren Magnus Hansen erstattet da Moen og gjorde det med bravur.

Forholdene var som “vanlig” om man kan si det sånn, bandyen har vært utrolig uheldig med dårlig vær og nedbør den siste måneden. Nedbør gjorde forholdene vanskelig med sandpapir og ruglete is. Kampen begynte avventende der begge lag kjente litt på hverandre. Kveldens første scoring kom til hjemmelaget da Jesper Bergersen fant Jesper Sagen som satte 1-0. Solberg svarte umiddelbart og kun minuttet etter var det balanse i regnskapet. Eirik Solberg utlignet til 1-1 etter forarbeid av Eirik Bø Johnsen.

Eirik Solberg utlignet til 1-1

Kampen bølget frem og tilbake og det var hjemmelaget som igjen gikk opp i ledelsen etter 20 minutter. Jonas Gaare ga Ullevål 2-1. Etter denne scoringen tok Solberg over og hadde sin beste periode i kampen. Seriens toppscorer Sondre Kristoffersen utlignet til 2-2 på pasning fra Eirik Bø Johnsen. Solberg hadde flere muligheter til å gå i ledelsen for første gang i kampen, men i stedet var det Ullevål som fikk uttelling midt i Solbergs beste periode. Jesper Bergersen satte 3-2 til Ullevål etter 37 minutter. Etter baklengsmålet gikk lufta litt ut av Solberg og Ullevål tok over helt. Like etter økte Jonas Tjomsland til 4-2 for Ullevål og hjemmelaget fikk et ordentlig grep om kampen. Lagene gikk til pause på stillingen 4-2 til Ullevål i en omgang der spillet bølget frem og tilbake der lagene hadde noen gode perioder hver, men Ullevål var hetest foran målene og ledet fortjent til pause.

“Ullevål scorer på psykologiske riktige tidspunkt”

Simon Stavis

Sondre Kristoffersen utlignet til 2-2

2. omgangen startet veldig likt og kampen bølget frem og tilbake. Solberg fikk kontakt etter 18 minutter da Eirik Bø Johnsen satte et kjapt frislag i mål og reduserte til 4-3. Nå var Solberg i støtet og mange håpet at laget skulle snu kampen den siste halvtimen. I stedet ble det helt motsatt. Ullevål kjempet og sto på fælt og kjempet Solberg ut av stilen. Etter 25 minutter satte Jesper Sagen 5-3 etter flott forarbeid av Jonas Tjomsland og etter dette mistet Solberg grepet om kampen totalt. Jonas Gaare satte 6-3 på et langskudd like etterpå før Jesper Sagen fastsatte sluttresultatet til 7-3 på en retur like før slutt.

Solberg er inne i en blindgate og veien til medalje begynner å bli lang. Ullevål var mye hetere på de vanskelige forholdene og vant kampen velfortjent. Nå er det en landslagspause i 10 dager før Høvik kommer på besøk til Solbergbanen onsdag 25. januar. Da får vi håpe vi ser et annet Solberg-lag.

“Ullevål vil mer og er klart bedre i kveld”