Robert Arnesen tilbake som hovedtrener

Robert Arnesen er tilbake i rollen som hovedtrener for Solbergs herrer i Eliteserien. Roberts siste sesong som trener var i 17/18 da laget ble suverene seriemestere, men tapte NM-finalen knepent for Stabæk. Siden den gang har Robert trent Mjøndalen i to sesonger fra 2020 til 2022. Forrige sesong hadde ikke Robert noen trenerjobb. Robert har også en sesong som spiller i Solberg i 09/10 da han ble dobbeltmester etter 8-1 i finalen mot Stabæk der også Robert kom på scoringslisten. Dermed er det en trener som kjenner klubben og gruppa veldig godt og blir en spennende tilvekst for Solberg.

Du er tilbake etter noen år borte, hva fikk deg til å komme tilbake til trenerjobben i Solberg?
Først og fremst må jeg si at det var en smule overraskende, men også veldig hyggelig å bli spurt. Jeg har hatt et år uten noen engasjementer i bandyen, og den pausen trengte jeg. Når forespørselen kom kjente jeg imidlertid at lysten og motivasjonen var tilbake. Det at jeg kjenner klubben og miljøet fra før, samt at det nå har kommet opp flere yngre spillere som jeg har trent tidligere i junioravdelingen i klubben, gjorde det enkelt å takke ja til jobben. 

Hva er dine tanker fra forrige sesong sett fra siden?
Jeg skal være så ærlig å si at jeg ikke fulgte så nøye med på siste sesong. Men av det jeg fikk med meg av resultater og statistikk, så tenker jeg at laget ikke fikk ut sitt fulle potensiale. Prestasjonene varierte gjennom sesongen, kanskje det var en reaksjon etter at man endelig vant NM-gullet i fjor? I tillegg har man mistet to lederskikkelser i Petter Moen og Mathias Stavis de siste årene, noe som kan ha hatt betydning.

Hvordan vil du at Solberg skal fremstå til vinteren?
For meg så blir det viktig at vi fremstår som et LAG. At samholdet i gruppa står sterkt, og at man føler eierskap til planen vi har lagt. Glede og engasjement er viktig! Så håper jeg at noen spillere er villige til å ta større plass i gruppa. Vi vil trenge noen tydelige ledere ute på isen. Får vi dette på plass tror jeg vi skal by på underholdende bandy til vinteren. 

Vi ser ut til å beholde store deler av troppen, hvordan ser du på troppen vi har?
Troppen vi har består av spillere med både rutine og kvalitet i alle ledd, så vi har et meget godt utgangspunkt. Flere unge talenter som vil opp og frem, og spillere som har prestert på et høyt nivå i mange år. Jeg er veldig fornøyd med troppen.

Hvordan ser du på Eliteserien neste sesong?
I fjorårets sesong ble det noen overraskelser, så jeg skal være forsiktig med å spå for mye. Jeg tenker at Eliteserien kommer til å bli en jevn affære. Flere lag tok steg forrige sesong, og vil være med å kjempe i toppen. Jeg mener at vi skal være ett av de lagene. Fasiten får vi om ca 1 år.