Ronja ny kaptein

Ronja Thorvaldsen er damelagets nye kaptein foran årets sesong.

Hovedtrener Petter Moen sier følgende om valget:
Når man skal velge en kaptein så ser vi etter lederegenskaper, en person som kan kommunisere godt med hele gruppa og i tillegg oss som trenerteam. I Ronja ser vi mye av disse egenskapene i tillegg til at hun er ei jente som trykker til og har et godt vinnerinnstinkt. Vi ser for oss at Ronja ikke er redd for å si ifra, hvis det skulle være noe både til gruppa og til oss, og ikke minst er hun en god og stødig forsvarsspiller. Ronja selv er veldig fornøyd og vi har tatt en prat med henne også.

Hva tenkte du om det da du ble spurt?
Jeg ble egentlig veldig overrasket, har aldri tenkt på meg selv som kaptein, men jeg ble veldig glad for at de hadde tenkt på meg.

Du har mange sesonger på damelaget, husker du da du debuterte?
Oj, det begynner å bli noen år siden. Jeg husker delvis den første kampen. Jeg var jo den yngste og det var veldig skummelt, men jeg ble godt tatt imot. Jeg hadde aldri spilt på stor bane før, så det var en stor utfordring og jeg viste ikke helt hva jeg gjorde.

Hvordan ser du deg selv som kaptein?
Jeg er vel en som ikke tar så mye plass i garderoben, men som kan tulle og tøyse med alle. Ute på banen bruker jeg den stemmen og kunnskapen jeg har.

Hva syns du er viktig å bidra med som kaptein?
Det er viktig å bidra til positivt humør, passe på at alle føler seg trygge og sett. Spesielt ønsker jeg at de nye skal føle seg trygge og som en del av laget.

Har selvtilliten økt etter at du fikk bindet?
Ja, jeg skal vel være ærlig å si at selvtilliten har økt. Jeg ønsker å være et godt forbilde og en god kaptein.

Hva syns du om lagets innsats så langt?
Innsatsen er veldig bra. Det er mye engasjement og godt oppmøte på treninger. Vi har det gøy sammen, på banen og utenfor. Jeg gleder meg til sesongen og tror vi kan få til mye bra.

Hva tenker du om fortsettelsen?
Jeg tror sesongen blir veldig spennende. Vi har et godt lag i år og jeg gleder meg til å se hva vi kan få til i kamper.

Hva kan du si om det nye trenerteamet?
Vi er veldig fornøyde med det nye trenerteamet, og vi føler oss sett og hørt. De kommer med mye positivt både på banen og sosialt.