Stabil seier mot Västerås

Solberg spilte fredag kveld sin første kamp for sesongen mot Västerås Bandy i Skärås Cup i ABB Arena. Hermann Eriksen spilte libero, mens Thomas Moen tok plass som høyre back. Eirik Lunden gjorde comeback etter to sesonger på sidelinja og byttet i angrepet. Kristian Hagen bar kapteinsbindet. Solberg startet best og etter 2 minutter brøt Sondre Kristoffersen og spilte Martin Bjerkeset som gikk rundt og skaffet en corner fra venstre. Emil Gulbrandsen skjøt corneren midt i rusen. Etter 4 minutter kom Västerås i sitt første angrep og etter flott spill ble Lucas Åkerholm helt fri og satte sikkert 1-0 til hjemmelaget alene med Ole Tobias Fevang. Solberg tok tak i spillet direkte etter kalddusjen og i angrepet etter målet skaffet Eirik Lunden en ny corner fra venstre. Gulbrandsen skjøt igjen og fikk bra treff, men skuddet ble reddet på streken før Max Forsberg i Västerås sitt mål fikk kontroll på ballen. Like etter fikk Solberg frislag i bra posisjon og Hagen er smart og satt i gang Eirik Solberg med et kjapt frislag. Solberg gikk seg fri og fikk en kjempesjanse, men tvilte litt i avslutningsøyeblikket og Västerås fikk klarert til nye corner fra venstre. Gulbrandsen fikk ett nytt forsøk, men skuddet gikk utenfor.

Solberg dominerer
Solberg dominerer kampen stort og har ballen mot et lavtliggende Västerås. Etter mange ballvekslinger blir Eirik Bø Johnsen fri i midten og setter ballen ut til Eirik Fjeldheim til høyre som skaffer en ny corner. Bø Johnsen får kanontreff og ballen fyker i nettmaskene bak Forsberg. Etter ca 10 minutter blir Kristoffersen helt fri på et løft fra Gulbrandsen, men keeper redder forsøket. Like etter går Bø Johnsen hele veien på egenhånd, men blir felt på vei i gjennom. Kristoffersen skyter frislaget utenfor. Solberg fortsetter med det gode spillet og etter flott spill med mange involverte blir Gulbrandsen fri til høyre. Gulbrandsen prøver seg med en backhand, men keeper redder ut til en ny corner. Bø Johnsen får prøve seg på nytt, men skuddet reddes på streken. Etter 17 minutter ruller Solberg opp som ender med at Gulbrandsen skaffer en ny corner fra høyre. Thomas Moen skyter, men Västerås redder på streken. På returen er Eirik Lunden frempå og setter inn 2-1 for Solberg.

“Det var godt å se Eirik Lunden tilbake på isen”

Trener Simon Stavis

Eirik Bø Johnsen fikk knalltreff på corner og satte 1-1

Etter 19 minutter bryter Kristoffersen og etter fint samspill mellom Eirik Solberg og Kristian Hagen blir Solberg felt og dommerne blåses for straffe. Kristoffersen er sikker fra straffemerket og øker til 3-1 for Solberg. Noen minutter senere blir Hagen helt fri til høyre etter en flott pasning fra Kristoffersen, men Hagen misser alene med keeper. Solberg kommer i angrep etter angrep og Västerås er heldige som har sluppet unna med kun 3 baklengs så langt. Martin Bjerkeset skaffer nok en corner fra høyre i angrepet etterpå. Christopher Nålby snapper ballen på første, men blir lest og må vende hjem med ballen. Det siste som skjer i omgangen er at Solberg roter ut ballen til corner for Västerås, men denne blir avverget. En omgang der Solberg dominerer totalt med blant annet 7-1 i cornere og både kunne og burde ha ledet mer enn 3-1.

Sondre Kristoffersen var frisk i kveld

Litt mer rotete 2. omgang
Västerås får 2. omgangs første sjanse etter et balltap fra Solberg i åpningsminuttene. De kommer til ett skudd fra venstre, men Fevang redder relativt enkelt. Etter 3 minutter blir Kristoffersen helt fri etter et perfekt løft fra Gulbrandsen og gjør ingen feil alene med keeper og setter 4-1 i åpent mål. Etter 6 minutter kommer Kristoffersen igjen og han finner Erik Fjeldheim ute til høyre. Fjeldheim vipper pallen inn foran mål og der får Eirik Lunden en kjempesjanse, men Västerås får avverget til corner fra venstre. Øyvind Bø Johnsen skyter denne i rusen. Like etter mister Solberg ballen igjen, og denne gangen blir de straffet hardere. Västerås kontrer og Lucas Åkerholm får bra treff fra 20 meter og ballen går i mål nede til høyre for Fevang og dermed er stillingen 2-4. Etter 10 minutter får Nålby en kjempesjanse etter bra forspill fra Martin Bjerkeset, men keeper redder igjen. Nålby skal ta revansje på seg selv noen minutter senere da han øker til 5-2 etter flott forspill av Gulbrandsen og Eirik Bø Johnsen. Gulbrandsen fant Bø Johnsen ute til venstre som satte ballen videre til Nålby som scoret sikkert alene med keeper. Solberg fortsetter å dominere og noen minutter senere drar Bø Johnsen seg fri midt i banen og setter den ut til Hagen på høyre. Hagen spiller tilbake til Bø Johnsen som får avsluttet rett foran mål, men Forsberg redder ut til en ny corner. Kristoffersen får bra treff på corneren, men Forsberg er der igjen. Etter 21 minutter kommer Västerås på et sjeldent angrep og de får sugd ned en langball, men Øyvind Bø Johnsen får blokkert avslutningen til corner. Västerås får bra treff på denne, men Solberg redder på streken. Etter 27 minutter går Bjerkeset på gjennombrudd, men blir felt og får frislag. Bjerkeset peter ballen til Eirik Solberg som dunker inn 6-2. Like før slutt får Kristoffersen en kjempesjanse til å score hattrick, men Västerås får avverget i siste stund, dermed ender kampen med 6-2 til Solberg.

Total dominans
Solberg var flere nummer større enn Västerås i denne kampen og burde ha vunnet med enda klarere sifre. Mye bra offensivt spill lover godt for fortsettelsen i det som var lagets første kamp.

Eirik Solberg satte 6-2 på frislag

VÄSTERÅS BANDY – SOLBERG 2-6 (1-3)
1-0: Lucas Åkerholm (Jacob Porswald)
1-1: Eirik Bø Johnsen (Kristian Hagen)
1-2: Eirik Lunden
1-3: Sondre Kristoffersen
1-4: Sondre Kristoffersen (Emil Gulbrandsen)
2-4: Lucas Åkerholm (Adrian Johansson)
2-5: Christopher Nålby (Eirik Bø Johnsen)