Tommy Solberg ny assistenttrener

Tommy Solberg gir seg som spiller og blir assistent for Robert Arnesen kommende sesong. Tommy har mye erfaring og var også litt med rundt trenerteamet forrige sesong. Vi tok en prat med Tommy om hans nye rolle.

Hva tror du om sesongen som kommer?
Tror det blir en veldig jevn sesong, der flere lag enn tidligere har ett håp om å kjempe i toppen. Alle tropper er vel ikke helt klare enda og noen tropper vet man ikke noe om før man møter opp i november. Av det jeg har fått med meg ser det ut som de lagene som var i toppen forrige sesong har holdt på de fleste spillerne noen har også forsterket. Tipper det er fem lag som har ambisjoner om å kjempe om seriegull og NM-finale så det blir en morsom sesong for alle som er glad i bandy.

Du kjenner jo Robert godt fra tidligere sesonger, var det en av faktorene som gjorde at du takket ja til jobben?
Absolutt, har hatt Robert som trener tidligere og vet godt hva han står for på og utenfor isen. Det er jo vanskelig å gi seg helt med bandy, så når muligheten bøy seg var det bare å takke ja. Var jo litt med rundt laget forrige sesong også, men i år blir det litt mer definert rolle som assistent.

Hva føler du at du kan bidra med som assistenttrener?
Blir å sparre best mulig med Robert og resten av trenerteamet for at Solberg Bandy skal prestere best mulig under sesongen 23/24. Troppen de siste årene har jo vært delt av spillere som har spilt sammen i +/- 10 år og en del unge talentfulle som har kommet opp. Så det blir viktig å følge opp de unge så de fortsetter den fine utviklingen de har hatt de siste årene.

Det ble til slutt en svak sesong sist, hva tenker du det kommer av og hva kan vi gjøre for å komme tilbake til nivået vi vet vi har inne?
Det er litt vanskelig og si, er nok flere faktorer til at det ble som det ble. Flere lag som forsterket troppen og meldte seg på i toppen forrige sesong og da har vi rett og slett ikke råd til å ha noen «off-dager» som vi i tidligere sesonger har kommet unna med. Ingen i klubben er fornøyd med hvordan det endte til slutt, så vi er revansjelystne og jobber for å forbedre oss til kommende sesong. Det er jo klart at noen legender takker for seg, så det blir viktig at andre stepper opp og tar over ansvaret disse etterlater seg både på isen og i garderoben.