Trenerteamet for herrene er klart

Det jobbes med å forberede seg til kommende sesong og nå er trenerteamet for herrene klart. Thomas Moen gjorde comeback mot slutten av forrige sesong og fortsetter som spiller også neste sesong. Thomas får da en rolle som spillende trener. Simon Stavis legger skøytene på hylla og blir likestilt hovedtrener sammen med Thomas. Simon kom inn i sluttspillet i år og bidro til at laget gikk hele veien og ble mestere. I tillegg fortsetter Bjørn Myhre Nilsen og Erik Brekka i sine roller som henholdsvis fysisk trener og keepertrener.

Simon legger skøytene på hylla som en skikkelig Solberg-legende. Bortsett fra en sesong i svenske Frillesås og to sesonger i Strømsgodset har Simon spilt hele karrieren for Solberg. Simon spilte 445 kamper for Solberg og fikk endelig sitt NM-gull i sin siste sesong selv om han kun var trener mot slutten. Simon spilte nok kamper til få sin medalje. Simon ble også seriemester ved 4 anledninger og toppscorer i Eliteserien ved 3 anledninger. Han spilte også 8 A-landskamper for Norge.

Vi tok en prat med Simon etter at det ble klart at han fortsetter som hovedtrener.

Hvordan vil arbeidsfordelingen mellom dere være?
Arbeidsfordelingen er veldig enkelt delt opp på papir, virkeligheten er mer sammenflettet. Thomas og jeg er hovedtrenere og deler ansvaret for helheten, men vi er 2 av 4 i et trenerteam der Bjørn og Erik har viktige roller og mye å si. Det var svært lærerikt og spennende å få komme inn i et så velfungerende team i sluttspillet i fjor. Samspillet mellom oss, troppen, styret, materialforvaltere, rekruttlaget, juniorlaget, guttelaget og arrangement blir svært avgjørende for vinterens bandysesong.

Hvor mye engasjerer dere dere i barmarkstreningen?
Mye vil jeg si, vi er jo inne i en svært viktig fase, selv om det bare er en fellesøkt i uken er det mye oppfølging i form av enkeltspillere, gjennomgang av data fra fellesøktene samt egentreningsøktene og rapportering på dette, kanskje særlig opp mot testresultater. Slikt er jo blitt veldig mye lettere med all teknologien vi har tilgjengelig, men jeg tror hele trenerteamet gleder seg til august hvor vi trener mere sammen.

Så er det klart at det er veldig trygt for oss å ha en ressurs som Bjørn med på laget når det gjelder barmarkstrening – han er en ekstremt viktig brikke i treningshverdagen og det er hans som bestemmer hva, hvem og hvordan i dette arbeidet. Det er nok heller ikke noen ulempe at Bjørn går inn i sitt 4. år med denne gruppen – kontinuitet er viktig for oss.

Hvordan ligger dere an med spillertroppen til neste sesong?
Her er det vel bare å kalle en spade for en spade med en gang, at en av Norges beste bandyspillere har takket av etter ekstrem lang og tro tjeneste blir en stor utfordring for både troppen, trenerteamet og klubben. Petter hadde ikke bare ekstremt gode kvaliteter på banen, men ledet gruppen som kaptein både i garderoben og i treningshverdagen og vil bli sårt savnet. Det blir både utfordrerne og spennende å se hvordan vi skal løse det sammen. Hva gjelder overganger er nok det i kjent SSK-stil stille og rolig. Vi har fått inn 3 nye fjes i vårtroppen som er oppgradert internt i tillegg til at en del aspiranter fra i fjor som ser spennende ut – så får vi se på testene i august hvem som blir en del av høsttroppen.

Hvordan ser høsten ut i forhold til is/treningsleir/cuper?
Høsten ser spennende ut, selv om det for troppen nok blir mye av det samme. Vi vil gjøre noen endringer i barmarksarbeidet tidlig i tillegg til at man jo får en invitasjon til World Cup. Denne skulle egentlig gå i Russland, så her er visst en del usikkerhet i hva som skjer. Det er selvfølgelig helt uaktuelt for oss å reise til Russland. Ellers blir det en fin miks av treningsleir og en cup i Sverige + rinktreninger. Det ble gjort en del endringer for to år siden som jeg føler har vært med å utvikle oss i riktig retning – disse vil vi opprettholde, dog med noen små endringer.

Du har jo vært spiller i mange år, men fikk først litt erfaring fra trenerbenken i sluttspillet sist sesong. Hva føler du at du kan bidra med i trenerrollen?
Sånn igjennom karrieren min har det faktisk vært rimelig fjernt for meg at jeg en dag skulle ende opp som trener, selv om noen av medspillerne mine har snakket om det. Jeg har alltid sett for meg å ha en rolle i klubben etter endt karriere, men ikke som hovedtrener. Jeg har vel alltid vært en aktiv spiller hva gjelder interesse for taktikk og styring av troppen, men ble egentlig første gang ordentlig involvert da Mathias kom hjem igjen. Så ble jeg invitert inn i teamet på slutten i fjor og fikk positive tilbakemeldinger på det fra teamet og spillerne i tillegg til en eventyravslutning på det arbeidet Thomas, Mathias, Bjørn og Erik har gjennomført i form av NM-gullet. Mitt bidrag blir nok mest administrativt, systematisering av detaljer i treningshverdagen og spillet, noe coaching samt det å videreutvikle det arbeidet som allerede er lagt ned.

Hvordan vil dere at Solberg skal fremstå i vinter?
Jeg ønsker at vi skal fremstå mer stabile enn hva vi har gjort de siste to sesongene, på tross av tapet av Petter, ellers vil mye være det samme.

Vi gleder oss til å de regjerende Norgesmesterne kjempe for å forsvare sin tittel til vinteren!